facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Äventyrsgruvan Tuna Hästberg

"The adventure of a lifetime begins here!Follow us underground and explore old epic tunnels. With experienced guides, helmet, headlamp and harness we access dry adits and drifts above subterranean lakes and deep schafts.The mine is known as one of the most beautiful places in Sweden. Our visitors are of alla ages and the difficulty level can be compared to climbing a 3-meter ladder, but the experiance is far greater!We are open all year round.Welcome to a uniqe experience were you can explore, discover and experience a true adventure."
Address: Krongruvvägen 38, 78199 Idkerberget, Sverige, 78199 Borlänge (commune)
Phone: 070 348 58 87
City: Borlänge
Zip Code: 78199



related searches: Tuna Hästberg dykning, Skommartjärn gruva Stora Tuna, Tuna Hästbergs gruva matjord, Lucia Äventyrsgruvan, Idkerberget gruva, Ludvika gruva, Tunaberg gruva, Gruva Gävle
Reviews
Absolut den bästa upplevelsen! Wow! Vi visste inte helt vad vi skulle förvänta oss eftersom vi aldrig klättrat, men vilket äventyr vi fick :D Det gick väldigt bra för vår son på 9 år att hänga med också. Mycket trevliga och hjälpsamma guider. Vi var totalt okunniga och inte med den bästa konditionen, hehe, men det gick väldigt bra ändå. Vi fick lära oss massor av gruvans historia. Vi kommer absolut göra om turen Garanti: Massor av fina minnen och träningsvärk dagen efter ; Rekommenderas varmt.
Detta är en upplevelse man inte får missa! Gruvan och showen är fantastiskt! Jag var på väg att ge upp. Men tack var en jätte bra guide som heter Mats som peppade/ guidedade och hjälpte mig över min rädsla. Jag hade inte vågat att gå ner om det inte vore för han. Detta är ett minne jag kommer att kvar för livet. Jag är så otrolig glad över att övervinna min höjd/klastrofobi rädsla. Jag känner mig så stolt En en gång super tack! Det finns även: bergsklättring och dykning som man kan testa på Säkerheten: jätte bra säkerhet med bra förberedelse. Grillplats: säljer korv med bröd/läsk och lite godis Övrigt: Parkering finns på plats kostar 20kr Toalett: ett utedass
Ett äventyr för den som vill ha lite extra spänning. En helt klart annorlunda tur under jordytan.
80 mil åkte vi enkel väg för denna upplevelse! Efter besöket kände vi att vi lätt kunnat åka det dubbla avståndet för denna upplevelse! Suveränt duktiga guider och ingenting man upplevt tidigare är likt detta! Man kan skriva A4 om detta ställe men ska fatta mig kort. ÅK DIT!!
Om man är höjdrädd så är detta en utmaning! Trots min höjdrädsla så är det i efterhand en grym skön känsla av att ha gått omkring i en spännande och stor gruva. Bra guide, fick fika på 80 m djup
Otrolig upplevelse överträffade alla mina förväntningar!
Vilken upplevelse! Verkligen utöver det vanliga, man får utmana både kroppen och sinnena. Jag hade faktiskt ingen aning om vad som väntade på mig därnere men hade jag haft några förväntningar så skulle de ändå ha blivit överträffade. Ett äventyr jag sent kommer glömma! Häftigt är bara förnamnet.
Bra guider varierad runda. Mycket trevligt och över förväntan. Vi var lagom många i gruppen
Vilket familjeäventyr ni bjöd på! Det här bär vi med oss som ett fint minne genom livet. Extra stort tack Resa som peppade, handgripligen hjälpte till och aldrig gav upp trots min höjdrädsla och skakande lemmar. Du var fantastik som guide genom gruvan!
Verkligen en bra tur som skiljer sig från andra besök i gruvor då man åker hiss/tar trappor. Klart spännande med djupa mörka schakt som man på ett säkert sätt tar sig ned i. Bra guider, trevlig paus efter halva tiden och roligt! För en som är ganska höjdrädd är det ändå görbart. Eftersom det är mörkt ser man ändå inte alltid hela vägen ner. Är man väldigt höjdrädd kanske det är mer tveksamt. En toppentur som jag starkt rekommenderar!
Comment on this business

to add Äventyrsgruvan Tuna Hästberg map to your website;