facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Verket

Verket

About

Verket är ett fritt och oberoende kulturhus i Umeå
(Verket is an autonomous cultural center in Umeå, Sweden)
Instagram: Verket_diy

PG. 30 26 88 -7

Story

Hitta hit/find us:

* http://kartor.eniro.se/m/nZ4Pw (vägbeskrivning från Umeå C / directions from Umeå C)

* http://kartor.eniro.se/m/nZ4hK (vägbeskrivning från Ålidhem Centrum / directions from Ålidhem Centrum)

Verket Radio: http://mustafejen.se:8000/verket (skicka era låtar i mp3format till: [email protected])


Föreningen Verket bildades i slutet av 2006 och flyttade in sina lokaler på Västra Strandgatan några månader senare. Föreningen har sedan starten aktivt arbetat för att fylla behovet av en oberoende konsertlokal för alternativ musik i Umeå (d.v.s. en lokal som kan användas av alla – oberoende av kön, klass, etnicitet, ålder eller musikalisk genre), samt att fylla behovet av en fungerande brukarstyrd replokalsverksamhet.

Lokalen, med samma namn som föreningen, är idag en central samlingspunkt för Umeås musiker och musikintresserade och omfattar 5 st replokaler, en konsertscen och ett café. Förutom replokalsverksamheten används Verket också löpande till olika former av arrangemang. Konserter, föreläsningar, konstutställningar, workshops och kurser har avlöst varandra under åren, och det är uppenbart att föreningen på kort tid blivit en av Umeås viktigaste och mest aktiva föreningar för alternativ kultur och musik (enbart konsertdelen av verksamheten omfattar nära ett femtiotal arrangemang per år!).

Vi i föreningen ordnar ytterst sällan egna arrangemang på Verket – istället är tanken att andra ska använda oss som plattform för att ordna egna arrangemang i lokalerna. I tider när allt kostar pengar och kulturen flyttas längre och längre bort från medborgarna tycker vi det är viktigt att Verket ska vara en frizon där vem som helst ska kunna arrangera spelningar eller andra kulturarrangemang.

Verket drivs som ett kooperativ och våra medlemmar träffas varje månad för att fatta gemensamma beslut runt verksamheten. Allt arbete med föreningen och dess lokaler sker ideellt. I dagsläget har föreningen dock tilldelats ett verksamhetsbidrag, vilket innebär att vi för tillfället har en deltidsanställd som jobbar med att bistå arrangörer som vill ordna egna kulturarrangemang i lokalerna. Varför vänta på att andra ska producera kultur när du själv kan göra det – på egna villkor? Du behöver inte vara medlem i föreningen för att arrangera saker på Verket, så hör av dig om du är peppad på att göra något! Vi backar upp dig.

Address: Umestan Företagspark hus 139, 903 47 Umeå, Suède
Phone: 0722164266
City: Umeå
Zip Code: 903 47



related searches: Debut 2015
Similar places near
Umeå Jazzfestival Umeå Jazzfestival 1 km Internationell jazzfestival i Umeå
House of Metal Festival, Umeå, Sweden House of Metal Festival, Umeå, Sweden 1 km HOUSE OF METAL - Norrland's Best Metal Festival Umeå Folkets Hus, 2-3 March, 2018.
Sensus Musik Umeå Sensus Musik Umeå 2 km Välkommen till Sensus Musik Umeå
Make It Sound Make It Sound 2 km Vi nås enklast här på Facebook! I samarbete med www.droskan.se Umeås bästa restaura...
Reviews
Bra ställe att hyra for konferenser, nu ar det som det ar med socialdistansering och allt. Men annars ett bra stalle att boka...
Var aldrig in..men Google appen vill ju säga att jag var där...
Det är en företagspark för olika företag med parkering och reception.
Fint och lungt ställe.
Fitness24seven är husets behållning.
Väldigt bra företag där, speciellt Texoferr och deras industrihallar
Fräscht och fint, bra lunch restaurang också
Ingen skyltning, omöjligt att hitta runt, dåligt med parkeringar, Känns inplanerat och konstigt
ett fin hus och ett bra gym där Marie
Comment on this business

to add Verket map to your website;