facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Veterinärmuseet i Skara

Veterinärmuseet i Skara

About

Museet är inrymt i det hus som 1775 byggdes av Linnélärjungen Peter Hernquist, här startade han sveriges första veterinärutbildning.

Story

Veterinärmuseet i Skara - ett spännande besöksmål

Mycket centralt men ändå lite undanskymt i Skara ligger den vackra byggnad, som en gång var Sveriges första veterinärskola, men som idag inrymmer landets enda veterinärmuseum. Du hittar museet 400 m rakt norr om domkyrkan på Sveriges Lantbruksuniversitets (SLU) campusområde och på tomten alldeles väster om Kråks Värdshus. Vi har under många år försökt få till stånd en bra vägvisning hit, men hittills har vi inte fått gehör för våra önskemål. Trots det kan Du säkert hitta oss med hjälp av den detaljplan som finns under fliken Kontakt.

Här kommer Du att få uppleva en presentation av veterinäryrkets utveckling under 250 år och få en inblick i dess olika grenar med hjälp av modern museipedagogisk teknik. I biosalongen kan Du njuta av välgjorda och vackra bildspel och runt om i utställningarna finns intressanta föremål, bilder och texter att studera, inte minst i ett stort antal fotoramar. Och om Du är intresserad av att uppleva vad som sker i operationsrummet, dit allmänheten sällan får tillträde, kan Du i flera korta filmsekvenser, samlade i en "jukebox", bland mycket annat få se hur man gör kejsarsnitt på sugga eller reparerar ett brutet lårben på hund.

Är Du historiskt intresserad kan källarvåningen med sina välbevarade rester av kyrkan vid franciskanerklostret S:ta Katarina utöva en särskild lockelse.

Besöker Du museet ensam eller med tillsammans med enstaka personer, använder Du med fördel vår välfungerande audioguide, som ger en muntlig beskrivning av utställningen på 20 olika ställen. Kommer Du i större sällskap, ställer vi gärna upp med personlig guidning, vilken då helst har beställts i förväg.

Museet är fullt tillgängligt även för rörelsehindrade.

Varmt välkommen!

Address: Veterinärg 7, 532 31 Skara
Phone: 0511-400 704
City: Skara
Zip Code: 532 31


Similar places near
Västergötlands Museum Västergötlands Museum 168 meter Fantastiskt att få möta Kata, en kvinna från 1000-talet!
Västergötlands museum Västergötlands museum 197 meter Fina och intressanta utställningar och jättetrevlig personal. Hjälpsam och lyhörd. Br...
Järnvägsmuseet Järnvägsmuseet 892 meter Det är fina tåg vangnar och fina gammla diesel lok väldig trevlig personal.
Reviews
Intressant och lärorikt om Svensk veterinärhistoria. I källaren finns rester och gravar från ett medeltida kloster.Tidpunkt för besökVardag
Mycket fin utställning Och ett trevligt bemötandeTidpunkt för besökHelgVäntetidIngen väntetidBokning rekommenderasNej
Mycket intressant. Kul att se bilderna som Hilma AF Klint målat också.
Såå praktiskt med mobil guide! Mycket mer att se än man tror. Personalen var mycket trevlig och hjälpsam. T o m vår 3-åring trivdes i lekhörnan de så smart skapat.
Väl iordning och trevlig personal. Mkt spännande utflyktsmål för alla djurtokiga från lågstadiet å uppåt...
Mycket intressant, både om Skaras tidiga historia och djurskyddshistoria.
Spännande och välgjort, fascinerande historia - också rakt under fötterna på besökaren!
Informativ och intressant guidning av en entusiasmerande guide som verkade både kunnig och själv intresserad.
Ett intrrsant museum. Mycket udda saker. Är man intresserad av djur som är udda exempel grisar med två huvuden eller två kroppar så är det värt ett besök.
Det är alltid kul att se på gamla och nya föremål. Och det är intressant också.
Comment on this business

to add Veterinärmuseet i Skara map to your website;