facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Viby Gamla Prästgård

Viby Gamla Prästgård

About

Viby Gamla Prästgård är byggnadsminne.

Story

Prästgårdarna i Sverige blir allt färre. Prästgården i Viby är unik; den har varit kyrkoherdeboställe sedan 1590 och är det fortfarande. Den nuvarande bostaden byggdes 1827, men som flygel till den ligger den gamla prästgården som återuppbyggdes 1794 efter en brand och som de senaste åren genomgått en varsam restaurering. Verksamheten i Viby Gamla Prästgård är en del av Viby församlings arbete och är bl. a. ett pilgrimshärbärge, retreatgård och en plats för kulturevenemang.
Prästgården ligger naturskönt vid Vibysjöns strand och är omgiven av en trädgård som prosten Gustaf Wilhelm Gumaelius anlade 1834-1853 och var berömd för sina många och ovanliga växter. De senaste åren har trädgårdsarbeten utförts i Gumaelius anda.

Address: Lundby Prästgården 187, 694 95 Vretstorp
Phone: 0582660610
City: Vretstorp
Zip Code: 694 95


Similar places near
Vibybygden - Vretstorp, Östansjö, Viby Vibybygden - Vretstorp, Östansjö, Viby 1 km "Vibybygden" på Facebook samlar information om vad som händer och finns i Östansjö oc...
Reviews
Så fin, behaglig och välskött gård med möjlighet att sitta både ute och inne i historisk miljö och vacker kulturbygd. Tidsenliga tapeter, färgval, breda golvbrädor och höga trösklar. Vi åt suverän catering från alltid lika proffsiga Olshammarsgården. Viby gamla prästgård kan bokas i samband begravning, dop mm.Tidpunkt för besökVardagVäntetidIngen väntetidBokning rekommenderasJa
Gemytligt litet fik med hembakat. Ligger på en höjd med utsikt över Vibysjön. Prova gärna vandringsslingan runt sjön, välgjord och väl värd att promenera på.
Vacker miljö och trevligt folk.
En vacker kulturbygdnad.
Vacker plats
Lugnt och skönt.
Comment on this business

to add Viby Gamla Prästgård map to your website;