facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Vikingstads kyrka

Story

Vikingstads kyrka är en kyrkobyggnad i Vikingstads socken och församling i Östergötland. Den ligger 1 mil västsydväst om Linköping, 3 km söder om Vikingstad och tillhör Linköpings stift.KyrkobyggnadenKyrkan uppfördes 1765-1768 gemensam kyrka för Vikingstads och Rakereds församling och invigdes 1785. Den är av sten, med ett torn och har brutet tak. Stilen exteriört är gustaviansk rokoko, interiören är gustaviansk. I samband med byggandet av den nya kyrkan revs de två samhällenas gamla medeltidskyrkor. Ruinerna efter medeltidskyrkan i Vikingstad finns fortfarande kvar, liksom delar av den gamla kyrkogården. Kyrkan renoverades 1923-1924.Till formen är kyrkan en enskeppig rak salkyrka med västtorn. Koret ligger i öster och sakristian i norr. Stommen i yttervägg är natursten. Taket på långhuset är ett mansardtak, över sakristian ett valmat sadeltak. Tornet har huv med lanternin. Tacktäckning med kopparplåt. Putsad vägg. Innertak av trä.

Address: Haninge
City: Haninge



related searches: Rappestad kyrka, Gudstjänst vikingstad, Vikingstad församling facebook, Vikingstad församling, Vikingstad kyrkogård, SAMVERKAN I VIKINGSTAD, Stavkyrka, Stavkyrka Sverige
Similar places near
Karlslunds Marina Karlslunds Marina 185 km Underbar miljö precis vid vattnet. Kan rekommendera Högrevsburgaren.
Dalarö Ocean Front Dalarö Ocean Front 190 km For rent on a weekly basis. Please call +46707161133 evenibgs for details and booking...
Reviews
Väldigt fin plats men sorgligt att så många gamla gravar lägges igen, man går miste om viktig historia om människor. Det är nästan alla kyrkogårdar som hanterar våran historia på det sättet.Man önskar att vi hade råd att bevara historien bättre.
Det här är kyrkan i Vikingstad.
Hälsade på morfar och mormor bara.
En knutpunkt där kyrkan ligger långt utanför själva Vikingstad. Intill ligger ett församlingshem som går att hyra för träffar och möten. Bra parkering.
Lugnt och stilla
Comment on this business

to add Vikingstads kyrka map to your website;