facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for VISIR BIO LEKSAND

VISIR BIO LEKSAND

About

VISIR BIO I LEKSAND

Story

50-tals biopärla med 3D-bio och nytt ljud
EN HELT NY UPPLEVELSE
ETT ELDORADO FÖR FILMÄLSKAREN

Visir bio invigdes i januari 1956. (VISIR - vi ser)
Arkitekt Åke Sjöman. Biografens inredning designades av Hans Johansson från NK:s inredningsavdelning. Ridån med ett mönster kallat "Smoke" formgavs av Anders Beckman. I foajé finns ett emaljkonstverk, föreställande biografteknikens utveckling, signerad av Leksandskonstnären Dagmar Lodén.
Salong 302 platser, Dukformat 10,5m x 5,5m
VISIR bio byggd och drivs av IOGT NTO.

Teknik - BILD :
Digitalt installerad 2010 projektor Barco 2k-20C med 3 D,
xenonlampa 4000 watt
35-mm installerad 1965 2 st Prevost Favorit 70,
xenonlampa 2500 watt


LJUD
6.1 (3 frontkanaler, 3 surroundkanler och 1 subbaskanal) installerad 2011
Ljudprocessor Dolby CP650
Slutsteg QUBE PA 140, ca 5000 watt
Högtalare: subbas 4 x 18", 3 st frontsystem med 2 x 15" och 1 x 8" + 1 x 1" via patenterat horn samt 12 surroundhögtalare med 1 x 8" + 1 x 1"



Address: Falu v. 16 (Mittemot Sparbanken), 793 31 Leksand (commune)
Phone: 0247 34111
City: Leksand
Zip Code: 793 31



related searches:
Reviews
Jätteroligt att bion är igång igen
Perfekt! Var där med en femåring som tyckte det var så himla häftigt. Stort tack till personalen som var så proffsig när vi kollade på Bamse! Hit blir det fler gånger!!
Ref. till bioannonseringar av filmen "Mig äger ingen". Ställer mig mycket frågande till hur en så gripande och berörande bok som skildrats och filmatiserats kan uppmärksammas med Er text: " Spritafton med film och samtal " ?! Vad innebär Spritafton ? Det är en gränslöst osmaklig formulering i sammanhanget där budskapet är att delvis reflektera över alkoholens negativa och smärtsamma följder. Vad menar Leksandskulturnämnd med att stödja en " Spritafton" ?! Bjuder dom på spriten under filmen så att ett riktigt fyllesamtal kan påbörjas efter den mycket känsloladdade filmen ? Det är så undermåligt att tanken ligger nära till om det redan hade påbörjats en " Spritafton " när annonsen skrevs och distribuerades till annonsen i Magasin Leksand V.10 samt på biograf Visirs webbplats. Vilken respektlöshet !! Har Ni bjudit in Leksands kulturelit på denna " Spritfest " ?
Kan ej betala med kort så det blir avdrag. Men tar swish så det är ett plus. Inte jätte tillgängligt med rullstol. De har en skranglig ramp jag inte vågade åka it så jag valde att gå de få trappstegen. Stort minus, ingen T-slinga för hörselskadade.
Om du har lust att gå på en riktig biograf så är det hit du ska gå! Det är ett mysigt ställe i gammal stil som erbjuder allt från filmklassiker på måndagar till de nya storfilmerna, en biograf för alla :
Verkligen kul att biografen finns, med mycket att erbjuda. I 2016 firades 60-års jubileum, och i 2017 blir det 40-års jubileum för Bio Kontrast med 'cult films' på måndagar.
Gillar inte det systemet med att en måste köpa biljetter på plats. Men annars är det en bra och stor biograf med sköna stolar och bra priser!
Klassisk bio med både kommersiella titlar och mer filosofiskt och samhällsorienterade filmer med föreningen bio kontrast.
Härlig och stark film med alla fina låtarna. Ser den gärna igen!
Comment on this business

to add VISIR BIO LEKSAND map to your website;