facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Visit Skokloster

Visit Skokloster

About

Visit Skokloster är den gemensamma webbplatsen för allt som händer i Skokloster.



"SäsongsöppetUnder perioden oktober till maj håller Skokloster slott öppet för bokade grupper samt för särskilda evenemang och lovaktiviteter. Under sommarsäsongen juni till augusti är slottet öppet varje dag.Season OpeningDuring the period October to May, Skokloster Castle will be open for booked groups as well as for special events. During the summer season June to August, the castle is open every day."
Address: Skoklostervägen 96, 746 96 Håbo
City: Håbo
Zip Code: 746 96



related searches: Skokloster hotel
Similar places near
Skoklosterträffen Skoklosterträffen 23 meter Skoklosterträffen
Reviews
Ett extremt vackert slott. Omgivningen runt slottet är väldigt fin speciellt med närheten till Mälaren. På insidan av slotten var nästan allt orginal från 1600 talet. Det bästa måste vara vapen rummet som det finns mycket bilder från. Över 1000 vapen som är extremt välbevarade och fina. Ifall du har en chans att åka hit borde du göra det.
Carl Gustaf Wrangels fantastiska barockslott från 1676. Fantastiska rum och en helt otrolig vapensamling. Vi gick en 45-minuters guidning som var väl värd pengarna. Trevlig och mycket kunnig guide visade oss runt i slottets miljöer. Vi åt även i restaurangen som var lite dyr med små portioner men smaken var godkänd. Kan varmt rekommendera att göra en utflykt till slottet.
Ett väldigt vackert plats där man kan ta det lungt och njuta av naturen. Själva Castle är så himla vakert och är värt att besöka och fota. Som fotograf skulle jag välja detta plats för mina framtida fotosessionsTidpunkt för besökHelgVäntetidIngen väntetidBokning rekommenderasOsäker
Vi var inte i byggnaden. Det var en vardag och vi var på väg hemöver till Uppsalatrakten. Platsen var så rofylld och hade en så stillsam atmosfär. Det var inga människor där när vi kom och det var så tyst och skönt. Vi satte oss på en bänken/soffan och blickade ut över Mälaren. Det var så vackert och helt vindstilla. En så njutbar stund vid Skokloster.
Vackert - går att välja guidad visning eller gå o upptäck själv, men på färre ytor.Tidpunkt för besökHelgVäntetidUpp till 10 minBokning rekommenderasOsäker
Sveriges största privatägda slott under lång tid. Nu är det ett statligt museum. Mycket intressant att se, vi var med på en guidad tur och fick se slottets interiör. Högst upp i slottet kan man se Wrangels samling av rustningar och vapen och hur en byggarbetsplats kunde se ut på 1600- och 1700-talen. Många fina tavlor och möbler. Kanske världens äldsta kristallkrona som hängt på samma plats i alla år. Viåt en god lunch på caféet och vandrade runt i parken. Slutade med att besöka klosterkyrkan som också är välhållen och stilig såväl ut- som invändigt. Den här dagen avhölls SM i varpa på slottets gräsmattor! Bara det var värt en hel del.
Var där under Skoklosterspelen. Fint slott, som man fick titta runt i gratis. Även kyrkan precis bredvid var värd att inspektera. Caféet har ett fåtal rätter, men bra val, så det passar typ alla.Tidpunkt för besökHelgVäntetidIngen väntetidBokning rekommenderasNej
En fin slott både på ut och insidan. Beläget vid vatten, som gör hela upplevelsen mycket mer spännande. Slottet har en stor gård med ca 230 äppelträdolika sorter och man får även plocka lite. Jätte goda!
Så mysigt!! Stor slottsträdgård, mysigt café/ restaurang och fint med vattnet nära intill. Var här på julmarknaden, bra utbud :
Väldigt fint och vackert slott. Närområdet är vackert.Tidpunkt för besökHelg
Comment on this business

to add Visit Skokloster map to your website;