facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for ViSk i Österåker-Östra Ryds församling

ViSk i Österåker-Östra Ryds församling

About

Här vill jag beskriva vad jag har försökt och kommer att försöka förändra och förbättra som förtroendevald i församlingen.

Story

Vill Du vara
med och dra
kyrkan åt
vänster?
Vänstern i Svenska kyrkan (ViSK) är en partipolitiskt obunden grupp som ställer upp i val till Svenska kyrkans styrande organ.
Vi är INTE partipolitiska – utan bättre uttryckt ”allmänt vänster- kristna”. Jesu predikan och sätt att leva visar att jämställdhet och allas lika värde är ovillkorligt kristet. Det kan vi inte förknippa med ökande klyftor i samhäl-
let. Kort sagt vill vi att Svenska kyrkan ska verka ännu mer i Jesu efterföljd. Det arbetet är just bara påbörjat. Kom med och gör skillnad!
Om VISK
Svenska kyrkan har en viktig funktion att fylla i samhället, framför allt som en röst för
de svaga och utsatta och som praktiska utövare av det kristna budskapet om kärlek, solidaritet och rättvisa.
Vänstern i Svenska Kyrkan (Visk) är inte del av något poli- tiskt parti, utan en partipolitiskt obunden nomineringsgrupp. Men visst, åsikterna ligger åt vänster. Det är exempelvis viktigt för oss att Svenska kyrkan placerar sina pengar på ett etiskt försvarbart sätt, inte i vapenexport eller alkohol.
Svenska kyrkan måste visa på det kristna kärleks-, rättvise- och solidaritetsbudskapet i praktiken: stå på de asylsökandes sida, på de psykiskt sjukas, på de utförsäk- rades.
Vi verkar för en solidarisk kyrkopolitik på socialistisk/femi- nistisk grund, med rötter i den svenska arbetarrörelsen.
VISK vill!
Här följer VISKs kyrkopolitiska program:
VISK vill att Svenska Kyrkan ska:
u vara en öppen folkkyrka i ett mångkulturellt samhälle.
u arbeta för en generös flykting- politik och stärkt asylrätt.
u aktivt ta ställning i samhälls- debatten, mot orättvisor – både nära och långt borta.
u arbeta för minskade sociala, ekonomiska och kulturella klyftor i samhället.
u arbeta för allas lika värde, oav- sett kön, etnicitet, sexuell lägg- ning eller funktionsnedsättning.
u respektera och vara öppen för samtal mellan människor av olika tro och skapa förutsättningar för goda möten.
u arbeta för en hållbar utveckling och vara förebild i miljöarbetet.
u ha höga etiska krav på kapital- förvaltning och inte investera i vapen/tobak eller alkohol.
Svenska kyrkan är i förändring.

Svenska kyrkan har cirka 7 miljo- ner medlemmar och är Lutherska världsförbundet största samfund. Vill du vara med och förändra Svenska kyrkan, så har du en unik chans just nu då Vänstern i Svenska kyrkan ställer upp som nomineringsgrupp i kyrkovalet.
Kyrkans engagemang bygger på solidaritet, empati och barm- härtighet. Det är nästan ingen annan som vågar ta de orden i sin mun längre och stå upp för de ordens värdeladdande betydelse.
ViSK kan förstå om hen är ”vänster”och inte kristen, men ViSK har svårt att förstå om hen är kristen och inte samtidigt ”vänster”.
Kom därför med och gör skill- nad genom att dra kyrkan mer åt vänster!
Valet
Var och en som är medlem i Svenska kyrkan, och som senast på valdagen den 15 september 2013 fyller 16 år, har en demo- kratisk möjlighet att faktiskt påverka hur Svenska kyrkan ska styras. Du får gå och rösta på de som du bäst tror kan föra din ta- lan i din församling, i stiften och på nationell nivå. Detta är en unik möjlighet att få utrycka din åsikt.
Läs mer om kyrkovalet på: http://m.svenskakyrkan.se/default. aspx?id=1013220, där Du under Stockholms stift, Österåkers kommun, Österåker-Östra Ryds församling finner vår kandidat ål- dersaktivisten Leif Eddy Vivenius valbar till församlingen, stiftet och kyrkomötet.

Address: Sörahemsvägen 36, 18437 Åkersberga
Phone: 0704361199
City: Åkersberga
Zip Code: 18437



related searches: Österåkers församling kalendarium, Österåkers församling personal, Österåkers Församlingshem, Vallentuna församling, Kyrkor Österåker, Vaxholms församling, Täby församling, Åkersberga kyrka
Similar places near
Österåker-Östra Ryds församling Österåker-Östra Ryds församling 945 meter Svenska kyrkan i Österåker med Åkersberga som tätort ligger i den nordöstra delen av ...
Åkersberga Kyrkliga Centrum Åkersberga Kyrkliga Centrum 998 meter Bra samtals terapi väldigt proffsigt och givande
Emmauskyrkan i Åkersberga Emmauskyrkan i Åkersberga 1 km Emmauskyrkan är en kristen församling i Åkersberga som startades 2014. För mer info, ...
Reviews
Jag döpte mig häromdagen och fick huvet doppat i vigvatten. Det var inte alls lika läskigt som när jag blev skendränkt i Afghanistan -87
Comment on this business

to add ViSk i Österåker-Östra Ryds församling map to your website;