facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Vismarlövsgården

Vismarlövsgården

About

Säljer närproducerat nötkött från Vismarlöv. En köttlåda väger ca 30-35 kg och priset är 139:-/kg.

Klimatcertifierat och Sigill-märkt

Story

Vismarlövsgården ligger i den lilla byn med samma namn utanför Klågerup ca 2 mil öster om Malmö. Efter upprepade ”köttskandaler” med färgade fläskfiléer, antibiotika, hemsk djurhållning och låg kvalité med dålig smak bestämde sig Ingmar och Jens Thulin, far och son, att förverkliga sina idéer om att sälja köttlådor utan mellanhänder. Som kund får du ett gott och smakrikt kött, kan själv klappa djuren och se hur de mår, se vad de äter, se hur och var deras foder odlas och skördas samt ställa frågor och ge feedback direkt till producenten.

Gårdens lilla besättning består av 25 amkor som avlats fram på Vismarlövsgården sedan 25 år tillbaka. Grunden är den helvita rasen Charolais med inblandning Hereford, Angus och Simmental. Alla djuren går i lösdrift och kalvningssäsongen pågår ungefär december-april. När kalvarna föds har de möjlighet att gå in och ut som de själv vill tillsammans med sina mammor. När gräset börjar växa i slutet av april släpps alla kor och kalvar på sommarbete i olika hagar i och runt Vismarlöv. I slutet av september kommer kalvarna hem till gården igen för att vänja sig av med sina mammor och vänjas vid en vardag med ensilage, rapskaka, ärtor och krossat korn istället för mjölk. Kalvarna utfodras sedan under vinterhalvåret i lösdriftsboxar inne i stallet där de har fri tillgång till foder vilket till ca 90 % är odlat i Vismarlöv. När djuren slaktas är de 12-15 månader gamla och för att kunna garantera djurens bästa kör vi själv alla djuren till slakteriet.

Innan slakt veterinärbesiktigas djuren där deras hälsa och utseende kontrolleras. Efter slakt bedöms köttet och får sin klassning innan det sedan hängmöras 12-14 dagar. Köttet levereras benfritt, skivat eller i bit, beroende på detalj, vakuumförpackat märkt med innehåll, vikt och datum, färdigt för frysen. Från leverans håller styckdelarna ca 3 veckor och färsen ca 1 vecka i kyl (3-5 grader). I frysen håller köttet bra kvalité i minst 15 månader.

De minsta köttlådorna motsvarar 1/8 av djuret. Vikten av 1/8 beror givetvis på vad djuret väger när det slaktas och de minsta lådorna kan levereras från ca 20 kg till 35 kg (30 kg motsvarar ungefär två stycken frysfack i en normal 600 mm frys). En köttlåda innehåller 55-60 % styckdelar och 40-45 % finmald färs i 1 kilosförpackningar. Stekarna är: Innanlår, ytterlår, ryggbiff/oxfilé, entrecote, rostbiff, flankstek, högrev, fransyska, nötbog, oxbringa, rulle och grytbitar. Priset är 139:-/kg.

Styckdelarna i kan variera lite vilket beror på djurets slaktvikt. Lite lättare djur med lägre slaktvikt ger självklart mindre styckdelar och vissa blir då för små att stycka upp i 1/8. Så istället för att exempelvis få en liten bit entrecote och en liten bit ryggbiff kan en låda innehålla en större bit entrecote och ingen ryggbiff och vice versa.

Följ oss även på Instagram: Vismarlovsgarden. Hashtagga gärna #vismarlovsgarden samt #köttfrånvismarlöv när ni lagar kött från gården!

Address: Kongsmarksvägen 4-4, 23376 Klågerup
Phone: 0708939809
City: Klågerup
Zip Code: 23376


Comment on this business

to add Vismarlövsgården map to your website;