facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for VON Echstedtska Gården

"Rustik elegans, symmetri och enkelhet, bibliska scener och högtidlig stramhet möter blommande måleri och kurviga rokokoben. På von Echstedtska gården utanför Säffle finns landets vackraste utedass med takmålningar från 1700-talet och en trädgård med magiska örter och 25 värmländska äppelsorter."
Address: Von Echstedtska Gården, , Säffle 661 94, S, SE
Phone: +46 533 630 74
City: Säffle
Zip Code: 661 94



related searches: Värmlands Museum, Torsby Finnskogscentrum, Wiksfors Bruk, Saker att göra i Värmland
Similar places near
Reviews
Väldigt fin plats, bra parkering, trevlig personal och mysig trädgård
En gammal fin arbetargård, kul att titta och uppleva lite av hur det såg ut förr, synd dock att kaninerna i rummen inte var original
Mycket vackra 1700-tals byggnader och omgivningar. Tillhörande kafé och goda bakverk och egen äppelmust. Trevlig personal! Vi hade önskat att det fanns mer information i de olika rummen och husen. Den information vi fann var vid entrén till huvudbyggnaden men två A-sidor långt hade varit mer lättsmält om man spred ut det i lokalerna. Hade även önskat att någon tog hand om de stackars skorvangripna och vildvuxna äppelträd som stod i apelgården. Lite beskärning och gallring hade nog inte varit fel :
Bra Guide. Gott kaffe med god kaka. Värt ett besökTidpunkt för besökHelgVäntetidIngen väntetidBokning rekommenderasNej
Jättebra guidad tur på drygt en timma. Supertrevlig, serviceinriktad och kunnig personal. Ett måste på listan över historiska sevärdheter. Man kan stanna till och göra ett kort besök, byggnaderna är varken många eller stora - eller stanna längre o lyssna på guiden och njuta av platsen, om man är nörd på 1700-talet och alla väggmålningar.
En mycket intressant byggnad, med bra guide
Gammal, lantlig herrgårdsmiljö i museeform.Rymmer mycket historia. Där finns t ex ett utedass med plats för sju personer att på den tiden samtidigt göra sina behov som de tittade på målningar i taket.
En vacker gammal historisk 1700-talsgård. Med så vackra väggmålningar och en spännande historia. Väl värd ett besök.
Fantastisk 1700tals hus med vackra målningar inomhus. Utedasset med målningar är ett måste att se samt äppelodlingarna med genbanksbevarar värmländska äppelsorter. Värt ett besök!
En vacker sommardag är det perfekt att ta en fika i trädgården till denna gamla Värmländska herrgård. Är man intresserad av det inre kan man för en liten summa stiga in. De erbjuder även guidade turer. Gör ett besök för lite lokal historia och gott hembakat.
Comment on this business

to add VON Echstedtska Gården map to your website;