facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Wallbergsskolan

Wallbergsskolan

About

Wallbergsskolan är en montessoriinspirerad friskola för årskurserna F-9 som drivs av en ideell förening. Vi finns på natursköna Slottsmöllan i Halmstad.

Story

Vi utgår från varje individs förutsättning och erfarenhet och arbetar i små steg för en ökad kunskapsinhämtning. Vi har individuell inlärning i matematik och svenska. Ibland har vi gemensamma genomgångar. Det kan vara ett moment i t.ex. matematik som många barn behöver få förklarat. Även i svenskämnet kan det vara viktigt med lärarledd undervisning. En duktig lärare som förklarar, förtydligar och ger struktur kan hjälpa många elever att förstå bättre. Genomgångarna kan vara med barn i samma eller olika åldrar beroende på innehållet.

Vi arbetar ibland åldersblandat, t.ex. i olika teman. Det finns även ett antal arbetspass under skolveckan som vi kallar för "öppna dörrar". Eleverna arbetar då utifrån sin individuella planering i det ämnesrum som passar uppgiften. I varje ämnesrum finns en lärare som stöttar och stimulerar.

Någon gång under dagen har eleverna en samling. Många vill berätta om sådant som har hänt eller visa något. Klassläraren brukar också passa på att informera om det har inträffat något särskilt i Sverige eller i världen.

Vi har engelskundervisning från första klass. We call it "English just for fun". I de lägre åldrarna har vi inga krav på barnen att vare sig läsa eller skriva engelska.Vi vill stimulera dem att våga uttrycka sig på engelska. Detta gör vi genom sånger, ramsor och lekar på engelska.

Då eleverna börjar på Vinden får de i åldersblandade grupper undervisning i textilslöjd, träslöjd, hem-kunskap samt NO. Från och med årskurs 6 har eleverna B-språk.

Det talas mycket om vikten av att röra sig. Många skolor har dragit ner på idrottsundervisningen. Vi har gjort det motsatta. Varje klass har två timmar idrott i veckan. Vi har också flera friluftsdagar varje termin. Det kan vara allt från havsbad, skridskoåkning till skogsvandring.

Address: Slottsmöllan Ingång I, 302 31 Halmstad
Phone: 035 2651200
City: Halmstad
Zip Code: 302 31



related searches: Unikum, Digilär, Montessoriskolan, Bästa grundskolan i Halmstad, Grundskolor Halmstad, Montessoriskola Halmstad, Privat förskola Halmstad, Halmstad kommun skola
Similar places near
Andersbergsskolan i Halmstad Andersbergsskolan i Halmstad 1 km Problem skola. Mångkulturellt.
Teknikförskolan Teknikförskolan 2 km Mycket trevlig personal! Barnen älskar att få leka ute på lekplatsen. De har många tr...
Andersbergsskolan Andersbergsskolan 4 km Problem skola. Mångkulturellt.
Eketånga Montessoriskola Eketånga Montessoriskola 7 km den e fett sne lo
Reviews
Jag vet inte varför alla tycker skolan är dålig. Jag menar de flesta barn tycker nog inte om sin skola. ''Maten är dålig'' du är nog bara kräsen. Maten som kommer hit är väldigt mycket bättre än vad andra skolor får.
En tråkig skola. Skolmat som levereras från "Eurest" har ofta liten till ingen variation alls. Alltså det är ofta det blir samma mat vid olika veckor. Dessutom smakar det inte speciellt bra häller. Personalen brukar överdriva om man gör något "dåligt" som t.ex. bli polisanmäld för att kasta ner ett litet galler från ett fönster eller gå upp för ett par trappor som leder till ett hustak.
Fantastisk skola, med familjär stämning; välstädade, lugna och vackra miljöer och engagerad och omtänksam personal. Älskar Wallbergsskolan!
Härlig utemiljö, anrik innemiljö, bra och professionell personal. Rektorn är guld.
Dålig skola som påstår sig vara en Montesori men följer inte dess kriterier och en rektor som har använt våld mot eleverna med sina kryckor. Elev från wallbergsskolan 1/5
Bästa skolan i världen
Dålig skola 1/5
Rekommenderar inte denna skolan
Översatt av Google TURKIETS EGEN SKOLA Original ԹՈՒՐՔԻ ՍԵՓԱԿԱՆ ԴՊՐՈՑ
Comment on this business

to add Wallbergsskolan map to your website;