facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Wenngarn

Wenngarn

About

Wenngarn, ett vackert område och historisk plats nära Sigtuna. Visionen är att skapa ett modernt bysamhälle nya idéer i historisk miljö.

Story

En magisk plats med 1000 år av historia som behövs och kan göra skillnad för människor som lever, skapar och möts här. Ett levande samhälle där öppenhet och delaktighet är ledord. Wenngarn välkomnar boende, företagare och besökare som vill mötas, utvecklas och inspireras.

Address: Wenngarn, 193 91 Sigtuna
City: Sigtuna
Zip Code: 193 91


Similar places near
WenngarnsSlott WenngarnsSlott 915 meter Ett anonymt och lite misshandlat slott några kilometer från Sigtuna. Tyvärr är det me...
Reviews
Härlig naturskön miljö kring slottet och dess park .. En rustik café/restaurang Wenngarn inrymd i en gammal stallbyggnad . Inbjuder till lunch i trevlig inramning. Där finner besökare variation på menyn och smakligt är det. Ovanpå finner man Sigtunas ljusfabriksbutik med fina inredningsdetaljer och ljus ur deras egen tillverkning . Väldigt fin kvalité och fint formgivna ljus. Något för allas olika stilar och stämningsfulla stunder. Väl värt ett besök , ett trevligt utflyktsmål .
Fint slott och en liten kyrka inuti. Vacker omgivningen. MEN de ansvariga ska se till hand om blommorna och ta bort ut utblommade stjälkar och vattna blommorna vid behov. Trevlig om ni kunde ställa ut 2 blomkrukor utanför slottentré.Tidpunkt för besökHelgVäntetidIngen väntetid
Väldigt fint ställe med både restauranger, fik, bageri, hästar och slott med fin slottsträdgård, grymt fin och väl underhållen 12-håls minigolfbana med både ruff och vattenhinder. Just denna helg var det medeltidstema med både turnerspel, gycklare, smeder och försäljning. Extra inträde. Åkte även en mysig häst- och vagntur. Parkeringen kostar pengar, betalas enklast med app som bl a EasyPark.
Älskar detta slott. Slottet var ett av de väldigt få slotten som De La Gardie familjen fick behålla efter reduktionen! Slottet har dessutom ett av Nordeuropas bäst bevarade barockkapell. Ta den guidade turen, kan varmt rekommendera denTidpunkt för besökHelgVäntetidIngen väntetid
Trevligt gammalt slott som har världsunika målningar i sitt kapell. Slottet kan hyras för evenemang. Miljöerna runt ikring är vackra. Finns butiker, caféer, minigolfbana m.m. Ligger nära Sigtuna stad med bil.
Slottet skulle vara öppet lördag och söndag mellan 12.00-15.00 Vi kom dit 12:40 och där hängde en skylt på dörren STÄNGT. Vilken besvikelse, eftersom förra gången jag ville se wenngarns slott så var det ett evenemang de skulle ha,och kunde inte heller då få se slottet.Tidpunkt för besökHelgBokning rekommenderasNej
Personalen är supertrevlig på caféet och själva slottet är ju otroligt vackert. Fanns inte mycket att välja på i kaffebröds väg men vad gör det när man har en av de vackraste utsikterna över en fin slottsgård.
Vi var här några timmar och dels åt och sedan körde den guidade turen. Jag åt pajbuffén, jag var inte nöjd med varken ost och skinkpajen eller den vegetariska lasagnen. Dock så hade de väldigt gott bröd med olika pålägg. De hade även en våffelbuffé som några andra i vårt sällskap testade, de var mycket nöjda. Man behövde dock grädda dem själva vilket tog lite tid, men, de var ju garanterat varma :. Den guidade turen var intressant, man fick veta mycket om slottets historia under den timma det tog. Guiden var bra och kunde mycket, kan rekommendera att ta den om man ändå ska dit.
Väldigt trevligt område med något för alla, trevligt café, loppis och ett slott med visningar och en trevlig slottsfru. Det finns även fina saker att inhandla i Slottsboden. Idag blev det en påse grevens te
Mysigt Slottscafé. Var ej på någon slottsvisning, men vi vandrade runt utanför i parken. Bra information om Slottets historia, intressant plats! Väl värt ett besök.
Comment on this business

to add Wenngarn map to your website;