facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Westerviks Boule Sällskap c/o Lars Zeed

Story

Westerviks Boule Sällskap bildades 1994 av ett gäng boule-entusiaster. Man hade inga banor att spela på, man träffades i Stadsparken och spelade på de grusgångar som då fanns i parken. Efter ett par år fick man tillstånd att anlägga två banor i anslutning till Kyrkans Hus i Stadsparken. Efter diskussioner med Västerviks Kommun fick man tillåtelse att bygga banor i anslutning till Lektor Berlins Kulle. 1998 stod ”Stadio de Boule” i Stadsparken färdig. Anläggningen färdigställdes av föreningens medlemmar och den används fortfarande vår, sommar och höst.
Westerviks BouleSällskap har i dag lite drygt 100 medlemmar, av dessa är det ca 20 stycken som har tävlingslicens.
Licensspelarna deltar i SM och DM samt i serierna inom ÖSBF där föreningen har lag i Div. I Norra Öppen klass och Div III Norra Veteran. Av föreningens övriga veteraner spelar fler i Tjustserien för Veteraner, både inom och utomhus, men också är det många som spelar och trivs med den sociala gemenskap som Boule ger utrymme för.

Address: Norra Järnvägsgatan 2 B, 593 30 Västervik
Phone: 0707712267
City: Västervik
Zip Code: 593 30


Similar places near
Judo, Iaido och Brottning Judo, Iaido och Brottning 701 meter Västerviks äldsta kampsportsklubb 50 år 2015 Hos oss kan du även träna Iaido och Bro...
Comment on this business

to add Westerviks Boule Sällskap c/o Lars Zeed map to your website;