facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for WGY Bygg & Måleri

WGY Bygg & Måleri

About

Byggprogrammet (BA) är ett av de hantverksprogram som WGY kan erbjuda. Du kan bli snickare, betongare & målare. Golvläggare, anläggare, glastekniker etc.

Story

Från ritning till färdiga byggnader

Bygg- och anläggningsprogrammet (BA) är ett av de hantverksprogram som gymnasieskolan kan erbjuda. Det finns alltid behov av betongare, snickare, målare och husbyggnadskunniga yrkesmän och yrkeskvinnor. Under utbildningen får du följa och delta genom hela byggprocessen, från ritning till färdiga byggnader.

Vårt arbetssätt här på BA

Vi försöker i första hand se till så att dina tre år här på programmet ska bli så roliga som möjligt. Det gör vi bland annat genom att göra jobb som är bestående, både här inne på skolan, men också utanför skolan. (Vi bygger inte bara upp objekten i undervisningssyfte för att sen riva ner dem.)

Byggarbetslaget har också en gemensam elevsyn, som till exempel innebär att vi inte bara ser er som en grupp elever utan att vi även bygger upp relationer med var och en av er. Vår grundsyn på läraryrket är att vi finns här för er skull och att ni ska ha rätten till en bra gymnasieutbildning.

Grundkurser (Bygg och anläggning 1 & 2)

Under den största delen av årskurs 1 får alla elever prova på de yrkesinriktningar som vi kan erbjuda på programmet. Eleverna får också kännedom om andra yrken som finns inom byggbranschen. Grundkurserna betygssätts och det gäller att klara minst betyget E för att kunna tillgodogöra sig fortsättningskurserna. Valet till de yrkesutgångar som erbjuds på BA-programmet görs under våren i årskurs 1. Innan valet hålls utvecklingssamtal med samtliga elever.

Inriktningar (yrkesutgångar)

De inriktningar och antal platser vi kan erbjuda på Bygg- och anläggning är:
1. Husbyggnad har 22 platser, som till hösten i årskurs 2 kommer att fördelas på betong 8 st, trä 12 st samt 2 st för eventuella företagsplatsförlagda yrkesinriktningar. Exempel på den typen av yrkesinriktning kan vara plattsättare, golvläggare och plåtslagare.
2. Måleri har 8 platser.
Du börjar med inriktningskurserna vid höstterminsstart i årskurs 2.

Address: Korsängsgatan 12, 749 49 Enköping
Phone: 0171- 62 55 04
City: Enköping
Zip Code: 749 49



related searches: Westerlundska gymnasiet program, Westerlundska gymnasiet meritpoäng
Similar places near
Westerlundska gymnasiet Westerlundska gymnasiet 455 meter förnedringen på denna skolan är extremt hög, dessutom så fuskar lärarna med att slå b...
Novisen vid spisen Novisen vid spisen 693 meter God mat och utmärkt servering
Comment on this business

to add WGY Bygg & Måleri map to your website;