facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Yngern

Story

Yngern är en sjö i Gnesta kommun, Nykvarns kommun och Södertälje kommun i Södermanland som ingår i. Sjön är  meter djup, har en yta på  kvadratkilometer och befinner sig  meter över havet. Sjön avvattnas via Turingeån till Mälaren. I sjön finns det många öar, och den största av dem heter Yngsön. Vid södra delen av Yngern ligger kursgården Bommersvik. Vid provfiske har en stor mängd fiskarter fångats, bland annat abborre, björkna, braxen och gers.Den ligger söder och öster om Nykvarn och är kommunens största sjö med 14 km². En vik av Yngern ligger dessutom i Södermanlands län. Yngern är belägen 38 meter över havet ochDelavrinningsområdeYngern ingår i delavrinningsområde (656141-159088) som SMHI kallar för Utloppet av Yngern. Medelhöjden är  meter över havet och ytan är  kvadratkilometer. Det finns inga avrinningsområden uppströms utan avrinningsområdet är högsta punkten. Turingeån som avvattnar avrinningsområdet har biflödesordning 3, vilket innebär att vattnet flödar genom totalt 3 vattendrag innan det når havet efter  kilometer. Avrinningsområdet består mestadels av skog (67 %). Avrinningsområdet har kvadratkilometer vattenytor vilket ger det en sjöprocent på  %.

Address: 155 94 Nykvarn
City: Nykvarn
Zip Code: 155 94



related searches: Yngern nykvarn wikipedia
Similar places near
Yngern Yngern 0 meter Älskar yngern och dess stillhet, skönhet och lugn. Kommer gärna hit för en stund till...
Almsjön, Södermanland Almsjön, Södermanland 5 km Almsjön är en sjö i Nykvarns kommun i Södermanland och ingår i. Sjön är  meter djup, ...
Reviews
Älskar yngern och dess stillhet, skönhet och lugn. Kommer gärna hit för en stund tillsammans med min man, där vi badar och myser, grillar lite grann.
Fin plats att ta det lugnt på
Fin sjö. Men oduglig på fisk!!!
koordinater för att komma dit? Flera väggbom
Trevlig sandbotten. Extra plus att hundar är tillåtna.
Härlig sjö med fint vatten
Fin badsjö med bra möjligheter till fiske
Sprang och lekte där som barn.
Bästa stället på jorden
Comment on this business

to add Yngern map to your website;