facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Airwheel Norge

Airwheel Norge

Info

Vi gjør vårt ytterste for å tilby alle de beste merkene av elektriske enhjulinger, ståhjulinger og andre elektriske fremkomstmidler til lavest mulig pris!

Historie

Airwheel er verdens ledende produsent av en- og tohjulede selvbalanserende el-sykler/scootere. Airwheel utvikles og produseres i Changhzhou i Kina av et ungt, energisk og kreativt team og har bla vunnet flere priser i for sin kreative utvikling. Airwheel distributeres i Norge av Airwheel Norge AS.

Airwheel har utviklet avansert gyrostabiliserende teknologi som sikrer behaglig og trygg kjøring. Batteriene er produsert i Japan av SANYO, SONY eller PANASONIC avhengig av modell. Dette er trygge høykvalitets batterier som tilfredstiller alle sikkerhetskrav, lader raskt og er produsert for å håndtere 1800 ladesykluser. Batterier kan skiftes ut av servicepersonell hvis dette skulle være nødvendig.
Alle Airwheel produkter er CE godkjent, og batteriene har UN38.8 serfikat.

Airwheel Norge håndterer garanti og service henveldelser for alle enheter solgt fra oss eller gjennom autorisert distributør. Ta kontakt for mer informasjon.

Adresse: nedre eikervei 12, 3045 Drammen, Norway
By: Drammen
Rute: nedre eikervei 12
Postnummer: 3045


åpningstider

Mandag: 10:00 - 16:00
Tirsdag: 10:00 - 18:00
Onsdag: 10:00 - 18:00
Torsdag: 10:00 - 18:00
Fredag: 10:00 - 14:00
Lørdag: 10:00 - 14:00


relaterte søk: outlet airwheel norge, e wheels norge, airwheel x8, e-wheels drammen, airwheel q3, airwheel x3, airwheel billig, airwheel norge telefon
Nærliggende lignende selskaper
Kajakk & Fritid As Kajakk & Fritid As 99 meter Kajakk, Kano, kajakker, kanoer
Hunters Hunters 2 km Høy kompetanse, hyggelig betjening.
Most Sports Most Sports 3 km MOST er en norsk leverandør av sportsutstyr med fokus på den kalde årstiden. Våre pro...
Springer Springer 5 km Springer, den beste hundetrimmer! Produsert og utviklet i Norge.
Anmeldelser
Helt grei butikk med et relativt bra utvalg av elektriske kjøretøy som enhjuling, hoverboard og elektrisk sparkesykkel mm. Et stort pluss er at man faktisk kan prøve alle modellene de selger dersom du drar til butikken. Det er en stor parkeringsplass utenfor som er fin å testkjøre på. Prisene er gode sammenlignet med andre butikker sjekk feks prisjakt eller lignende. Det negative her er at kundeservicen er ganske slapp. Det finnes ikke telefonnummer å kontakte, kun epost - og det tar fort flere dager før de svarer på henvendelser. Når man møter opp i butikken virker de ansatte å ha grei kunnskap om produktene, men ikke noe særlig utover det som står skrevet om hvert produkt på nettsidene dems. Salgspersonene kunne også gjerne vært mer entusiastiske i møte med kundene, man får ikke følelsen at det er spesielt viktig for dem å få solgt noe til deg. Men de skal få et pluss igjen for at de hjelper til med å fylle luft i dekk og sette opp kjøretøyet som man har kjøpt om de ikke spør om det selv, så gjør de det om du ber om det.
Bra kjøp - dårlig kundeservice Bestilte elsykkel til 16000,- som var annonsert på nettsiden til å ankomme 3 uker senere. Ordrebekreftelsen kom en stund etter bestilling uten leveringstidspunkt. Mitt kort ble umiddelbart belastet noe jeg ikke er vant med at butikker gjør før varen er sendt, eller kan hentes av kunden. Etter to uker ser jeg til min glede på butikkens nettside at sykkelmodellen jeg har bestilt nå er på lager, hvorpå jeg ber via mail om å få hente min, siden jeg tross alt allerede har betalt. Etter to dager får jeg svar på min mail butikken har hemmelig telefonnummer... først at jeg kan hente om to dager, men deretter kontrabeskjed med henvisning til størrelsen jeg har bestilt. Går da tilbake til å vente til opprinnelig indikert uke hvorpå jeg sender ny mail som jeg får svar på i begynnelsen på uka etter indikert levering at joda; sykkelen er kommet, men det er monteringskø... Imidlertid ingen beskjed om når jeg kan forvente at min sykkel er ferdig. Sent fredag samme uke får jeg endelig sms om at min sykkel er ferdig montert og kan hentes. Hvis du liker forutsigbarhet og god kommunikasjon bør du ikke handle her. Mitt råd til butikken er å gi bedre informasjon etter bestilling. Forøvrig godt fornøyd med kjøpet
‘’Kjøpte en E2S v2 og det står klart og tydelig at man skal bruke appen "Kingsong_new" Etter å ha lastet ned appen og godtatt oppdateringen til sykkelen er den bare stuck. Displeyet på sykkelen blinker mellom 00 og UP. Finner kjapt ut at jeg er ikke den eneste med dette problemet. Hvorfor i alle dager de ikke har gitt ut noe melding om at denne appen ikke fungerer er beyond me. Nå har jeg vært uten sykkelen min i over 1 uke og har ikke hørt fra E-Wheels på 5 dager. Klarte å komme i kontakt med en fyr via appen som sa han hadde fått til-sendt en link med en video for en fix, som hvist nok ikke fungerer i følge han Jeg har da ikke mottatt noe som helst, men nå er jeg klar for å prøve det meste for å fikse dette, da jeg er ganske avhengig av sykkelen. Fryktelig dårlig førsteinntrykk’’ Akkurat samme problem, kundservicen vraker og velge hvilkene spørsmål som dem liker å svare på. Helt forferdelig!
Helt elendig! Useriøst og skuffende! Jeg har problemer med sparkesykkelen jeg har kjøpt her, og får ingen svar! De har bare e-post og jeg har ventet over en mnd og enda ikke fått svar, sender på messenger, og får bare beskjed om at dere kan ikke hjelpe meg der! Veldig dårlig kundeservice og vil ikke anbefale noen å handle hos dere, hvis de ikke har lyst til å bruke fritiden sin på å prøve å få kontakt med dere! Mange andre firmaer å velge mellom!
Kjøpte en E2S v2 og det står klart og tydelig at man skal bruke appen "Kingsong_new" Etter å ha lastet ned appen og godtatt oppdateringen til sykkelen er den bare stuck. Displeyet på sykkelen blinker mellom 00 og UP. Finner kjapt ut at jeg er ikke den eneste med dette problemet. Hvorfor i alle dager de ikke har gitt ut noe melding om at denne appen ikke fungerer er beyond me. Nå har jeg vært uten sykkelen min i over 1 uke og har ikke hørt fra E-Wheels på 5 dager. Klarte å komme i kontakt med en fyr via appen som sa han hadde fått til-sendt en link med en video for en fix, som hvist nok ikke fungerer i følge han Jeg har da ikke mottatt noe som helst, men nå er jeg klar for å prøve det meste for å fikse dette, da jeg er ganske avhengig av sykkelen. Fryktelig dårlig førsteinntrykk. UPDATE: Fikk tilsendt en dropbox link av en annen med samme problem med noe som så ut som et "Developer kit" for alle Kingsong kjøretøy. Her kunne man manuelt oppdatere sykkelen og fikse problemet. Supert! Men jeg fikk aldri noe link fra E-wheels. Jeg var da nødt til å skrive et google rewiev, ble kontaktet av en som så rewiev'et. Han fikk tildelt programmet som fikset sykkelen, jeg fikk det videre av han, og jeg hørte ikke noe mer fra E-wheels. Tok kontakt med de igjen da jeg ville bare bytte ut hele sykkelen, og dette sa de ja til, mot et fratrekk på rundt 500,- for bruk av sykkelen i mellomtiden Fair enoth.
Bestilte el sykkel på nettet. Men den funket ikke når den kom frem, fikk fort svar på Mail om å prøve diverse ting. Fikk så en ny ledning tilsendt i posten. Men det var ikke dette som var problemet heller. Viste seg til slutt at sykkelen funket hele tiden , det var bare noen ledninger inni sykkelen som ikke var koblet på. Veldig god service :
Falsk reklamering på nett. Det du ser på bildene er absolutt ikke det du får. På Momas Cruiser finnes ingen av di fargene du ser på hverken setet eller rammen. Det du ser på bildet er en sykkel med skjermer, det får du heller ikke, heller ikke får du det som ett alternativ ved kjøp av sykkelen. Kundeservice opplyser at skjermer følger med, men når jeg prøver og ringe kajakk og friluft som deler lager og med ewheels får jeg beskjed om at dette må kjøpes utenom. Jeg går da tilbake og kontakter ewheels som på da sier at vi ikke får skjermer med, kun på damesyklene. Snakk om kjønnsdiskriminering. Dropper hele kjøpet hos dere å finner meg en plass son behandler kunder med den ærligheten vi betaler for.
Forferdelig kundeservice. Ble fortalt att jeg måtte regne med lekkasje i demperne på en så billig sykkel. 23000 kostet den. jeg dro til butikke for å snakke med sjefen, og det var svaret jeg fikk. Masse forsinkelser, messe feil med sykkelen, har ikke telefon, 3 dager før jeg fikk svar på melding osv osv osv. Trenger jeg å si mer. Jeg har aldri opplevd makan til dårlig kundeservice.. Styr langt unna, og betal heller litt mer hos noen seriøse forhandlere.
Bestilte el sykkel på nettet og på nettet stod det at på lørdag er det åpent mellom kl.10-14. Men da vi kom ditt har kjørt fra andre siden av Oslo i 1t stod det på døren at pga.kursing er det stengt. Da gjenstår det bare å kjøre IGJEN i 2t neste uke en gang.
Veldig god kundeservice! Handlet der for noen dager siden fordi jeg skulle ha en El-sykkel og fikk akkurat det jeg trengte! Fikk mye informasjon om hva som er viktig å huske på og det gjorde kjøpet mitt enda tryggere! Syntes det er viktig at selgeren kan mye om produktet , hvertfal når det er så store penge summer, og her hadde de god kunnskap, virkelig! Stedet anbefales virkelig på det sterkeste! Kommer garantert tilbake om det er noe mer jeg trenger!
Kommenter på dette stedet

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler