facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Arquebus Krigshistorisk Museum

Arquebus Krigshistorisk Museum

Info

1. mai til 12. august åpent mellom 11:00 – 16:00, Mandag-Fredag og Søndag. Lørdag stengt!

(17.05.18 stengt, tirsdag 08.05.18 åpent 0900-1600)

Historie

Museet er åpent for besøk i sommersesongen 1.mai til 31. august hver dag mellom 11:00 til 17:00.

Arquebus museet er et av Norges største forsvarsmuseer, og ligger sentralt plassert innerst i Førresfjorden. Arquebus museet ta deg gjennom den dramatiske okkupasjonstiden i spennende utstillinger over 2000 kvadratmeter. «Der undergang» – stor og innholdsrik utstilling om den allierte seieren i Europa og det tyske nederlaget i Berlin 1945.

Det som er særegent med museets utstilling er nesten 100 utstillingsfigurer med forskjellige sivile og militære antrekk fra krigstiden. Enkelte er satt opp i grupper sammen med kulisser i full størrelse som gir publikum en godt innblikk i hvordan den enkelte situasjon som beskrives må ha artet seg. Utstillingen har også en gate fra krigens dager med husfasader i full størrelse – med hester, biler og utstillingsfigurer – som viser publikum hvordan en gate og et torgmiljø kunne se ut i krigen. Samspillet mellom kulissene, utstillingsfigurene og gjenstandene er ganske unikt i det omfanget som er satt opp i museets utstilling. De store miljøoppsettene tar for seg de ulike sidene ved krigens historie, som flere oppsett om dagliglivet for sivilbefolkningen, sjøfolkenes krigsseilas, frigjøringen, hjemmefronten, kampene i april 1940 og fiendens kystbatterier på Vestlandet – for å nevne noe.

Adresse: Gardsvikvegen 20, 5563 Tysvær
Telefonnummer: 52 77 01 00
By: Tysvær
Rute: Gardsvikvegen 20
Postnummer: 5563



relaterte søk: arquebus bjoa, arquebus war history museum, museum haugesund, wee museum, arquebus film, war museum haugesund, karmsund folkemuseum, arquebus gun
Anmeldelser
For et flott museum om en viktig tid i Norges historie. Om jeg husker riktig var mestparten av informasjon skrevet bare på norsk, men det er nok flest nordmenn som kommer til å reise hit. Om det bare var tiden jeg besøkte eller var påvirket av korona, men det var litt vanskelig å reise hit fra hotellet mitt nær flyplassen. Det tok 90 minutter med buss, men kunne muligens har tatt "kun" 60 minutter om jeg hadde reist et annet tidspunkt; men det er også bare 14km - da kunne man lett ha løpt innen 90 minutter. Men det er ikke noe man kan beskylde museet for.
Veldig innholdsrikt og godt museum. Et av de bedre i landet innenfor sin sjanger.Besøkte stedetPå en helgedagVentetidIngen ventetidForhåndsbestilling anbefalesNei
Veldig informativt og overraskende stor mengde våpen/materiell til utstilling.
Kjempe bra! flinke fag folkBesøkte stedetPå en ukedagVentetidIngen ventetid
Fin opplevelse. Fint om det kunne vært fornyet tips: ta en tur til det nye krigsmuseet i Gdansk. Litt mer lyd, video og kule lys hadde vært mer interessant for barna som skal lære om historie..
Utrolig bra krigsmuseum! Må oppleves
Fine utstillinger med særpreg, også flotte gatepartier med dukker. Anbefales for alle som ønsker å vite mer om andre verdenskrig her på haugalandet. Det er også flere emner som dekkes.
Mye historie her om andre verdenskrig og dens innvirkning på området rundt Haugesund. En viktig ressurs nå som det blir færre som kan fortelle våre barn og oss voksne om hva som skjedde og hvordan det opplevdes.
En fantastisk rundløype fylt opp med bla. våpen, biler, dukker med alle former for uniformer og utstyr. Det er også en egen ubåtavdeling og nærmest fullskalaversjoner av hus og bygninger. Det er som å gå tilbake til 1940 årene. Bygget ser lite ut fra utsiden, men du må sette av minimum 1-2 timer for en nøye gjennomgang av løypen.
Kjempe interessant historie fra 2. verdenskrig. Godt skildret med mye autentisk materiale. Kan absolutt anbefale et besøk.
Kommenter på dette stedet

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler