facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Asker Stasjon

Historie

Asker stasjon ligger i Asker sentrum. Stasjonen er et knutepunkt for tog, mange av NSBs linjer har stopp i Asker.
Stasjonen betjener ruter som fortsetter langs Bergensbanen, Vestfoldbanen, Sørlandsbanen, Drammenbanen, Askerbanen og Spikkestadbanen. Flytoget til Gardermoen begynte opprinnelig her, men ruten ble i 2010 forlenget til Drammen. Asker stasjon er Norges femte største målt i antall reisende.
Hele stasjonsområdet ble ombygd og utvidet i perioden 2003–2006 i forbindelse med at Jernbaneverket utvider fra to til fire spor mellom Skøyen og Asker ved å anlegge høyhastighetsbanen Askerbanen, som kommer inn på stasjonen gjennom en ny tunnel. Det ble blant annet bygget en ny undergang mellom sporene, og i denne undergangen har billedkunstneren Sven Påhlsson og komponisten Erik Wøllo skapt et moderne audiovisuelt kunstverk. Kunstverket, som tar utgangspunkt i primærfargene rødt, blått og gult, er basert på datastyrt lysteknologi. Utsmykkingen består av tre langstrakte tavler i svartmalt stål plassert langs en betongvegg med utallige lysdioder i bakkant som er programmert til å vise hele 16,7 millioner fargevariasjoner på betongveggen.

Adresse: Oslo, Norway
By: Oslo



relaterte søk: Tog Asker til Oslo S, Tog Asker Oslo, Oslo til Asker, Tog til Asker, Parkering Asker stasjon, Buss fra Oslo til Asker, Tog fra Asker til Nationaltheatret, L1 Asker
Kommenter på dette stedet

Anmeldelser, anvisninger og kontaktinformasjon Asker Stasjon.

Oslo lokal bedrift

åpningstider, plassering. Asker Stasjon adresse, telefonnummer, utsikt over gaten, postnummer. På denne siden kan du finne selskaper som ligner på Asker Stasjon. På dette nettstedet kan du dele dine kommentarer og erfaringer om Asker Stasjon med andre mennesker.

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler