facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for AVIS Bilutleie Norge

AVIS Bilutleie Norge

Historie

Avis Bilutleie bygger på en enkel grunntanke: «We Try Harder» (Vi anstrenger oss enda mer). Siden Avis ble grunnlagt i 1946 har målet vært å gi kundene leiebilene de ønsker, når de vil ha dem. Dra nytte av våre mange ekstrautstyr som utvalgte serier, sjåførservice, Avis Leverer … og så videre.



"I Avis fører vi sammen flotte biler og destinasjoner for å skape bedre reiser. Vi bestreber oss på å levere våre kunder billeie og varebilleie på deres egne vilkår, ved å tilby fullt fleksible bestillinger, et bredt utvalg av standard og førsteklasses kjøretøy, pluss vår superenkle QuickPass-service, som sparer tid brukt ved skranken. Vi tilbyr også et utvalg av tilleggsprodukter, så som Avis Inclusive, for å hjelpe til med å gjøre billeien perfekt for din kommende tur."
Adresse: Vestre Buktenveg 21, 3736 Skien, Norway
Telefonnummer: +47 32830810
By: Skien
Rute: Vestre Buktenveg 21
Postnummer: 3736


åpningstider

Mandag: 08:00 - 16:00
Tirsdag: 08:00 - 16:00
Onsdag: 08:00 - 16:00
Torsdag: 08:00 - 16:00
Fredag: 08:00 - 16:00


relaterte søk: Avis kundeservice, Enveisleie bil, Hertz Bilutleie, Avis Bilutleie Oslo, Avis Norge, Budget Bilutleie, Avis kontakt, Langtidsleie bil
Nærliggende lignende selskaper
Europcar Norge Europcar Norge 2 km God og rask service
Rent A Wreck Skien Rent A Wreck Skien 2 km Vi tilbyr leiebiler til en rimelig pris Vi har personbiler,varebiler i flere variante...
Gts Varebilutleie Grenland Gts Varebilutleie Grenland 4 km Blir ikke bedre! Brukte dem for andre gang i dag, og maken til service skal man lete ...
Anmeldelser
Langt tid i telefonkø. Når jeg endelig kommer igjennom, lover de å ringe opp igjen. Dette skjer jo selvfølgelig ikke.
Ubrukelig. Ringte kundeservice avd Porsgrunn da bilen jeg leier av dem ikke fungerer optimalt bakhjul som henger, trolig i forbindelse m håndbrekket. Fikk beskjed om at de skulle ringe meg opp igjen, fordi de hadde visst pause da jeg ringte. Venta 2 timer og ingen telefon tilbake. Ringte så tilbake 5 ganger uten å få svar en eneste gang! Fortsatt ikke kommet i kontakt med avd Porsgrunn. Bilen er hentet av bergingsselskap. Så dere får ta kontakt om dere er interessert i bilen deres, for det er faen ikke jeg!
Umulig å finne, svarer ikke på tlf, elendig og arrogant service av mann. Feil adresse på Google. Sjeldent dårlig opplevelse.
Useriøst firma..svarer ikke på mail,stjeler penger..skittene biler innvendig..firma skulle vært sletta å folka kasta til å sope gata.
Utrolig arugante folk som jobber der. Fikk melding om at bilen var skadet og jeg vet med 100% at den Ikke har blitt skadet av meg. Det var null service å få når jeg spurte om hva jeg skulle gjøre med denne SMS. De folka som jobber der burdet ikke jobbe i et service yrke.
Vi leide minibuss tur/retur Skien-Røros. En av deltagerne på turen glømte igjen to viktige ting i bussen. Absolutt null service fra Avis om å få tingene tilbake. Jeg ble satt over til et tlfnr, hvor ingen svarte. Ringte dette nr mange ganger, fikk aldri noe svar. For noen år siden leide vi bil fra Avis på Sicilia. Samme dårlige service der. Billeie fra Avis frister ikke til gjentagelse!
Fikk bil som var møkkete og klimaanlegg som ikke fungerte. Prøvde å bytte bil men det gikk ikke
Rask ekspedering og hyggelig betjening
Jeg håper jeg kan gi null stjerne. Bestilte bil fra Porsgrunn Avis og planla å hente på morgenen. Fikk en telefon fra dem bare én dag før på ettermiddagen. De fortalte meg at de ikke hadde bil til meg. Jeg leide ofte biler når jeg reiser før, og jeg har aldri hatt en slik situasjon. Tidspunktet de ga informasjonen er veldig sent. Mine venner og jeg hadde bestilt hotell og billetter. En av vennene mine fløy fra Danmark og en av vennene mine reiste fra Oslo. Det var umulig for oss å kansellere billettene vi bestilte. Det var en veldig skuffende opplevelse. Det verste er holdningen til de som jobbet i Porsgrunn Avis. De var veldig likegyldige. Da jeg ba om en løsning sa de at de ikke kunne gjøre annet enn å kansellere bestillingen. Jeg følte ikke at de var villige til å hjelpe. Kanselleringen førte til en dårligere reiseopplevelse, noe som ikke burde skje. Jeg sendte en e-post for å klage og har ikke fått noe svar på en måned.
De tok penger fra meg, og har inntil i dag ikke gitt pengene tilbake, selv om de sa de ville. De roper på telefonen og har absolutt ingen følelser for den vanlige personen. Hvis jeg kunne gi dem mindre enn 1 stjerne ville jeg gjort det.
Kommenter på dette stedet

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler