facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Batalden Ishus

Batalden Ishus

Info

Ishuset er et unikt sted med 10 sengeplasser som det er mulig å leie. Det ligger i øygruppen Batalden vest for Florø, omringet av idyllisk vestnorsk natur.

Historie

Ishuset ble opprinnelig bygget som lagringsplass for is til fiskebåter i området. Bygget stod ferdig i 1936, og var et initiativ fra fiskarlaget i Batalden. Etter bare to sesonger kom det imidlertid ismaskin i Florø, og driften ble avviklet. Stein Olav Bakken og Ragnhild Jenssen overtok ishuset i 2009, og bygningen har nå fått nytt liv etter å ha stått tom i mange år.

Ishuset er en karakteristisk bygning med originale detaljer og kvaliteter. De massive veggene, bygget for å isolere og holde isen kald, gir bygget et helt unikt utseende. Etter renoveringen har huset fått flere vinduer og to ekstra arker. Det store skifertaket er skiftet ut i sin helhet, og gir bygningen en vakker innramming.

Isen ble lagret i to store rom i første etasje. Her kommer den opprinnelige bruken av huset tydelig frem gjennom de massive dørene og veggenes imponerende tykkelse. Renoveringen er her delvis ferdig; det ene rommet er ferdigstilt og kan disponeres av de som leier andre etasje. Rommet er stort, med flotte detaljer som skifergulv, dype vinduskarmer og stor takhøyde. Belysning og areal gjør at rommet egner seg som lokale for sosiale sammenkomster, så vel som til galleri eller møtelokale.

På ishusloftet hang vinden, konstruksjonen som ble brukt for å heise isen mellom båtene og land. Loftet er nå bygget om til en stor leilighet for utleie. Takhøyden og de originale detaljene gir et imponerende inntrykk og en helt egen stemning. Overbygget der vinden tidligere hang har nå blitt en vakker ark med doble dører ut mot Søre Fanøyvåg. Her kan man nyte soloppgangen fra frokostbordet og dekke til langbord om kvelden.

Ishusets plassering gjør det ideelt for den som kommer med egen båt, med kaiplass rett utenfor døren. Ved kaiområdet kan man også bade, grille eller sitte i solveggen.

Adresse: Søre Fanøyvåg, 6917 Florø
Telefonnummer: +47 454 20 944
on.suhsinedlatab@gnikoob
By: Florø
Rute: Søre Fanøyvåg
Postnummer: 6917



relaterte søk: batalden havbu, fanøy, ishuset
Anmeldelser
Toppers.Flott kosert med Gimmestad.Priser som er folkelig.Hpper neste besøk blir like vellykket.
Vi har hatt eit fantastisk døgn på Batalden Ishus. Ishuset er nydeleg restaurert, her er alt nøye og fint utført og huset har ein fin atmosfære. Vi var elleve personer og det var god plass til oss alle. Øya er er koseleg med fine turstier, der ein får fantastisk utsikt! Elles er nærbutikken og båthavna nabo til Ishuset, så alt er fint tilrettelagt. Ragnhild, vertinna, ordna slik at vi fekk levert ferske krabber, som smakte nydeleg! Takk til vertskapet, for eit svært hyggeleg opphald!
Fantastik flott plass. Ypperlig til små lag, vennegjeng på tur, en styrer seg sjølv. Fanøya er en vakker, idyllisk og rolig plass
Fantastisk plass med hyggelig vertskap. Anbefales på det sterkeste.
Takk for et fantastisk opphold! Her vil vi absolutt komme tilbake!
Fantastisk fint må oppleves.
Kommenter på dette stedet

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler