facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Bergen Arkitekthøgskole - BAS

Bergen Arkitekthøgskole - BAS

Info

BAS ble etablert som et pedagogisk alternativ til de to statlige arkitektutdanningene i Norge. Skolen er privat og utdanner mastere i arkitektur. Undervisningen har globalt preg og lokalt fokus på klimatiske forhold og byggeskikk.

Historie

”Målet er å gje den nye arkitekten kunnskap om samfunn, individ og miljø, og å oppøva kvar einskild deira personlege evner til skapande klårgjering og visuelle uttrykk; - for å kunna rå med situasjonen som ein til kvar tid er oppe i som arkitekt.” Professor og grunnlegger Svein Hatløy

Bergen Arkitekthøgskole ble etablert i 1986 i Bergen som et pedagogisk alternativ til de to statlige utdanningene i Norge. Skolen ble godkjent av Utdanningsdepartementet i 1990 og uteksaminerte sitt første kull sivilarkitekter våren 1991.
BAS er en privat stiftelse og en av tre godkjente arkitektstudier i Norge. BAS utdanner mastere i arkitektur, et femårig gjennomgående studium. For vestlandsregionen og Bergen spesielt er det avgjørende at det utdannes arkitekter som har grunnleggende kunnskap om den lokale byggeskikken og klimaet.
Nå er skolen lokalisert i Sandviken i Bergen sentrum. Skolen har transformert en tidligere industrieiendom med en kornsilo og dypvannskai til studioer og verksteder for arkitektskolen. Bygningene fungerer som base for skolen. I løpet av studiet er studentene på en rekke lengre feltopphold på Vestlandet, i Norge og øvrige deler av verden.
Fakta:
150 studenter
Et fast lærerteam som omfatter professorer, førsteamanuenser og timelærere.
Et nettverk av lærere og sensorer som omfatter praktiserende arkitekter og pedagoger fra hele verden.
BAS har per våren 2011 utdannet 190 arkitekter

Faglig bygger BAS-alternativet på idéen om subjektet i sentrum og Open Form/inkluderende arkitektur, en formteori etablert av Oskar Hansen (Polen) og videreført i Norge av tidligere rektor, Professor Svein Hatløy. Den faglige tilnærmingen til arkitektur forutsetter ukonvensjonelle undervisningsformer og gjør BAS til et pedagogisk alternativ.
Samtidig har studiet på BAS et helhetlig program for bærekraftig utvikling som legger vekt på landskap og klima som grunnlag for arkitekturen.
OM BAS-ALTERNATIVET:

“Both the curriculum and the student work that I have seen at Bergen School of Architecture points towards an anthropological and ecological architecture, which is the most important direction that I think architecture should take advance in the current phase of western culture. A culture threatened by false techno-economic rationalism, consumerist materialism, shallow internationalism, and detachment of architecture and life at large from their mytho-poetic essence.”

Juhani Paliasma, Finland
Professor i arkitektur
Rektor Fakultetet for arkitektur, Helsinki Polytekniske Univ. (1993)

Adresse: Sandviksboder 59-61a, 5035 Bergen, Hordaland
Telefonnummer: 55363880
By: Bergen
Rute: Sandviksboder 59-61a
Postnummer: 5035



relaterte søk: Bergen Arkitekthøgskole pris, Bergen Arkitekthøgskole snitt, Arkitekthøgskolen snitt, BAS-alternativet, BAS Arkitekter, Arkitekt Bergen utdanning, Master i arkitektur Bergen, Arkitekt utdanning
Nærliggende lignende selskaper
NLA Høgskolen NLA Høgskolen 227 meter Svært takknemlig for flere år som student ved NLA! Dyktige og omsorgsfulle lærere, go...
Folkeuniversitetet Vestlandet Folkeuniversitetet Vestlandet 3 km Mange gode kurs,språkkurs, data og matlaging. Mange tilbud og god priser.
Det humanistiske fakultet, UiB Det humanistiske fakultet, UiB 3 km Om forsking, studentliv og hendingar ved fakultetet. Kronikkar og oppslag i media der...
Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Bergen Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet ... 3 km Oversatt av Google Storuniversitetet. Original Great University.
Matematisk institutt, Universitetet i Bergen Matematisk institutt, Universitetet i Bergen 3 km Dette er den offisielle facebooksiden til Matematisk institutt ved Universitetet i Be...
Fana Musikk og Drama Fana Musikk og Drama 8 km Kurs innen musikk og drama i Fana!
Kommenter på dette stedet

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler