facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Black Label

Black Label

Info

Black Label herjet i Søgne og Kristiansand med hardrock og new wave i 1977-80. I 2017 gjenoppstår gruppa med originalbesetning og flere konserter.

Historie

“Black Label starta konserten med en så kukkreisende versjon av en julesalme at skrittsoppen emigrerte”. - journalist, 1978

Black Label er så lite kjent at mange vet ikke at gruppa har eksistert. Men Black Label var det første rockebandet i Søgne. Gruppa oppsto samtidig med punken i 1977 da det ennå fantes mange som mente at rock var synd og at dans var farlig. Fram til 1980 herjet Black Label på fritidsklubber og andre spillesteder i Kristiansand og omegn.

Black Label var en av flere grupper i miljøet rundt den legendariske klubben Moron Cafe i den viktige perioden for norsk rock, 1978-1980. Men først og fremst var de et Søgne-band, og mange unge derfra fikk sitt første møte med hard rock og new wave på Black Labels konserter. Gruppa spilte mange selvlagde sanger, men også låter av Kiss, Status Quo, The Jam, Tom Robinson og Gasolin og Rolling Stones sto på reportoaret. De ble også lagt merke til på grunn av enkelte ekstreme omarrangeringer av kjente sanger:

I 1980 var Black Label på vei til å bli et kjent navn på Sørlandet. Det trodde de i alle fall selv. De gjorde opptak til det som var tenkt å bli deres første LP. Men de unge rockerne ble stoppet av militæret og skolegang og siden desember 1980 har de ikke spilt sammen. Dessverre forsvant alle kjente opptak av gruppa i en brann i Oslo på 80-tallet. Dermed var Black Label for alltid bare et minne.
Trodde man.

Helt til høsten 2016 da det dukket opp noen gamle bilder opp på Facebook. Ideen om en gjenforening ble skapt. Like etter ble noen forsvunnede kassettopptak funnet i en kjeller på Møvik. Dette viste seg å være et ukjent opptak av Black Label fra en av de legendariske kveldene på Langenes fritidsklubb. De gamle LP-opptakene ble funnet i en gjødselkjeller i Drammen.
I november 2016 spilte medlemmene for første gang sammen igjen. Siden da har de øvd. I sommer inviterer gruppa både gamle fans og andre nysgjerrige til fest og konserter.

Black Label består av:

Kai Stokkeland (sang og gitar),
Jan Ivar Sørby (gitar og sang),
Terje Larsen, keyboard og bass,
Pål Grøvlen, trommer og vokal,
Ole Tysland, bass og gitar,

Etikett

Kai Stokkeland (sang og gitar),
Jan Ivar Sørby (gitar og sang),
Terje Larsen, keyboard og bass,
Pål Grøvlen, trommer og vokal,
Ole Tysland, bass og gitar,

Adresse: Langenes, 4640 Søgne
Telefonnummer: 95222120
on.lebalkcalb@tsop
By: Søgne
Rute: Langenes
Postnummer: 4640



relaterte søk: black label whiskey, red label, black label whisky, black label clothing, johnnie walker blue label, black label 12 år pris
Nærliggende lignende selskaper
Rastløs Rastløs 2 km Nytt sørlandsband med norske tekster og direkte pop-rock. Debutplate på vei.
Kommenter på dette stedet

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler