facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Bommens venner

Bommens venner

Info

Bommen elvemuseum ble åpnet 22. august 1992. Museet skal dokumentere historien knyttet opp til elva, fløting, fangst og fiske.

Historie

Bommen elvemuseum ble åpnet 22. august 1992. Museet skal dokumentere historien knyttet opp til elva, fløting, fangst og fiske. Deler av huset i Bommen er fra midten av 1600-tallet og er trolig det eldste beboelseshus i Vennesla. Huset går nå under navnet Bommen fordi det var husvære for en del av de som arbeidet med tømmeret i Venneslafjorden. Bygningens stilart kalles ”Den mandalske stue” og vi finner denne hustypen igjen flere steder i Vest-Agder.

Bygningen ble restaurert og åpnet som museum i 1992. Bommen eies av Vennesla kommune og driftes av en venneforening – Bommens Venner. Museet er åpnet søndager fra mai- september.Her er forskjellige arrangement (konserter, foredrag etc.) fra utescenen bak Bommen – hvis været tilater det. Venneforeningen driver også kafè og suvenirsalg.

Adresse: Drivenesveien, 4700 Vennesla
Telefonnummer: 38137200
By: Vennesla
Rute: Drivenesveien
Postnummer: 4700


Nærliggende lignende selskaper
Setesdalsbanen Setesdalsbanen 3 km Flott tur, vi tokk toget opp og gikk deler av renna ned. Kjempeflott område!Besøkte s...
Kommenter på dette stedet

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler