facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Centralgaragen As

Centralgaragen As

Info

Centralgaragen er en av Drammens eldste bilforretninger, om ikke den eldste.

Historie

Bilforretningen Centralgaragen er den eldste av sitt slag i Drammen.
Den ble etablert i 1916, og holdt de første årene til i den gamle Landmogården
i Nedre Torggate 7, der Nedre Buskerud Boligbyggelag har sine lokaler i dag.

Centralgaragen var både bilforretningen og bensinstasjonen, og de solgte
i første rekke Ford, V8er, Ford Junior og Lincoln.

Da lokalene i Nedre Torggate ble revet, flyttet de til dagens lokale i den
nedlagte papirfabrikken Brager på Landfalløya, via Nedre Storgate,
Rosenkrantzgata og Øvre Storgate.

Bilmerkene har vært mange og tradisjonsrike, Studebaker, Morris, Chrysler, Plymouth, Fargo, Necar, Hansa, Rapid, NSU og Norton Ariel motorsykler. I dag ligger hovedvekten på Mazda og Hyundai.


PÅ KJØKKENBENKEN

Centralgaragen er en typisk familiebedrift hvor brødrene Hans og Olaf Hassel står for driften, med junior Hassel, Vemund, som god ”læregutt”.

- Far og hans bror importerte biler fra Tyskland, forteller Olaf Hassel, - de drev i første omgang en liten bilforretning fra kjøkkenbenken, hjemme på gården Hassel i Krekling ved Skollenborg. Omsetningen økte, spesielt da den russiske Popedaen kom inn i bildet. I første omgang hadde drosjeforeningen i Oslo importen av Popeda i Norge. Men en dag i 1954, to år før han overtok Centralgaragen, tok far på seg hatten, reiste til hovedstaden og overbeviste importøren om han var ”verdens beste Popedaselger”. Greit, var svaret, men da må du kjøpe fire biler. Og vil du kjøpe fire biler til, skal du få med deg Telemark distrikt i tillegg til Buskerud.


POPEDAKASSER BLE HYTTER

Far kjøpte alle åtte, og angret aldri. En kald desemberdag kom alle bilene til Kongsberg stasjon. Sammen med en kamerat pakket de ut bilene. Russerne kunne pakke biler, de kom i store trekasser. En stor folkemengde sto og glodde. Samtidig som de pakket ut, fikk de solgt alle bilene. Man trengte ikke kjøpetillatelse for østblokkbiler før 1960. Polen, Tsjekkoslovakia og Russland leverte biler mot å få andre viktige varer tilbake. Fraktekassene ble også solgt, de ble til hytter på Blefjell og Smørstein.


SPREK 94-ÅRING

Far kjørte Popeda til det siste. Han var tro mot bilen som ga ham suksess, og kjørte alltid med prøveskilter. Han eide ikke en bil, det holdt med at han prøvekjørte bilene han skulle selge.

Brødrene Hassel har forventninger til fremtiden, tross stor konkurranse i Drammen. – Før krigen hadde Centralgaragen femti prosent markedsandel, sier de, - men tilbudene i dag er mange. Bilforretningene har spredd seg ut over Drammen. Denne kampen har vi tatt opp, vi skal leve godt i mange år fremover. Centralgaragen er en viril og sprek 94-åring.



"Centralgaragen har skiftet navn til Sulland Drammen. Bilforretningen er Drammens eldste i sitt slag. Virksomheten ble etablert i 1916, og gjennom mer enn 100 år i bransjen, har bilforretningen opparbeidet stor tillit i det lokale markedet. Basert på personlig service og høy kvalitet på produkter og tjenester, har vi etablert mange gode kunderelasjoner gjennom generasjoner.Sulland Drammen er din lokale bilforhandler i Drammensregionen. Vi er en totalleverandør som tilbyr alt du trenger i forbindelse med ditt bilhold – fra salg av nye og brukte biler til alle verkstedtjenester eller reservedeler og tilbehør. For oss er kunden alltid i fokus – derfor er det viktigste for oss er at du får en god opplevelse – uansett bilbehov."
Adresse: Landfalløya 7, 3023 Drammen, Norway
Telefonnummer: 32277700
By: Drammen
Rute: Landfalløya 7
Postnummer: 3023


åpningstider

Mandag: 09:00 - 16:30
Tirsdag: 09:00 - 16:30
Onsdag: 09:00 - 16:30
Torsdag: 09:00 - 19:00
Fredag: 09:00 - 16:30
Lørdag: 10:00 - 14:00


relaterte søk: centralgaragen erfaringer, centralgaragen verksted, bruktbil drammen, centralgaragen historie, bruktbiler til salgs i drammen, brukte biler, hyundai bruktbiler, mazda
Anmeldelser
Jeg har benyttet meg av Centralgaragen siden 1980 tallet og kjøpt både brukte Mazdaer og flere nye Mazdaer der. Alle servicer har blitt utført der, og jeg har vært bra fornøyd. Dette var mitt første møte med Sulland, selv om de vel hadde overtatt ved min siste service på våren 2022. Min opplevelse denne gang var ikke særlig god, og det går mye på oppfølging eller mangel på oppfølging under veis de 7 dagene bilen min sto der. Jeg vil nok vurdere å sjekke ut og bruke et godkjent verksted som ligger der jeg bor ved neste service.
Utrolig dårlig service, både i butikk og via mail.
Kompetent og hyggelig service på verkstedet. Veldig fornøyd.
Hentet min "nye" MX5 hos Centralgaragen. Det stedet her har de hyggeligste og ærligste bruktbilselgerne jeg noengang har møtt. I tillegg sitter de med svært mye kompetanse på disse bilene. Alt i alt veldig fornøyd med både opplevelsen og kjøpet! Toppscore fra meg!
Kjempe service og flinke ansatte når de skulle selge meg en bil. Men ved problemer i etterkant ble det ikke mye god service. Endte med at bilen måtte på service ett annet sted for å fikse en feil som bilen var inne hos de 3 ganger for reparasjon. Dette måtte jeg betale av egen lomme Sende de mail i etterkant for å se om de ville være imøtekommende og kansje tilby noe kompensasjon, men da svarer de ikke lenger.
Useriøst. Bare surr når det kommer til pris og hva som blir avtalt med verksted. Har enda til overs å dra derifra uten å angre på besøket.
Kjæmpe flott motakelse å service.kjøp av bruktbil.Anbefaler.
Hære Autoservice var fornøyd
Dramatisk useriøs forhandler. Tre til fire uker etter signert kontrakt på ny bil tar daglig leder kontakt via epost og forteller at kontrakten han signerte ikke er gyldig. Et punkt om ett år angrerett gikk ikke gjennom høyere opp i systemet. Daglig leder foreslår ny kontrakt der nevnte klausul slettes, og er faktisk frekk nok til å skrive at den nye kontrakten betyr det samme ! Blank løgn. Angrerett var viktig fordi det er nesten to års leveringstid og var ment å fange opp viktige endringer som måtte oppstå i mitt liv. Ikke at jeg skulle få lyst på et annet merke. Jeg er overrasket over at daglig leders signatur på en kontrakt ikke forplikter.. Hvordan håndteret de garanti og reklamasjon ??? Velg heller en annen forhandler !!
Veldig service minded, tok seg tid til å prate med meg selv om det var hektisk med mange andre kunder.
Kommenter på dette stedet

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler