facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Club Alrek

Info

A slumbering giant. Club Alrek is a bar and event venue with a long and rich history located at Alrek Studentboliger. The club is off limits due to fire safety concerns and is awaiting renovations by Sammen.

Historie

Club Alrek er et utleie-lokale for beboere på Alrek Studenthjem. Her kan man arrangere spillkveld, karaoke, vorspiel, filmkvelder, bursdagsfester etc. Arrangementene kan være private eller åpne.
Regler for leie:
- Arrangement må avsluttes 23:00 på søndag-torsdag, og 24:00 på fredager og lørdager. Vi har mulighet til å søke om utvidet åpningstid til 02:00 opp til to ganger i måneden om dette skulle være ønskelig.
- Brukere av klubben må vaske den selv etter bruk.
- Før klubben leies ut, krever vi et depositum. Om klubben ikke er i fin stand etter bruk (dvs. ikke vasket, noe er ødelagt/stjålet), beholdes dette.
For å leie klubben, send en melding til oss her på Facebook.

Litt historie:
Club Alrek pleide å være et lite utested i kjelleren til Alrek studenthjem i Bergen. Der har det, frem til 2014, vært servering i over 40 år, men det var først i 1991 at stedet fikk skjenkebevilling.

Club Alrek ble etablert i starten på 1970-tallet i lokalet som til da ble brukt som felles TV-rom. Pådrivere i denne prosessen var bl.a. en gjeng rogalendinger som bebodde altanleiligheten i sjette etasje. Her fikk ingen bo om de ikke hadde gått på Bryne Gymnas. Forfriskningene ble frembrakt av hoffleverandør Lappen, en utrolig koselig kar som hadde kolonialforretning i, nettopp, Lappen. (opp mot Svartediket) Han leverte til og med pilskassen på din dør, om du tok sjansen på det, og så kunne du stikke innom senere for å betale. Those were the days.... Høydepunkt på Club-kalenderen var karneval og pyjamasfrokost på 17. mai.

På 1980-tallet, og kanskje enda tidligere, skal Club Alrek ha vært et populært vannhull også for eksterne gjester. Den gang var det færre skjenkesteder i sentrum og de stengte også tidlig i forhold til i dag. I følge muntlige overleveringer skal det ofte ha vært et svært stort antall besøkende i klubben, bokstavelig talt stinn brakke, etter sigende rant kondensen nedover veggene. Køen skal i tillegg ha snodd seg langt utenfor bygningen.

Politiet må ha kjent til den ulovlige skjenkingen, men har valgt å se gjennom fingene med virksomheten. Etter gjentatte anmeldelser for ulovlig skjenking tidlig i høstsemesteret 1989, så nok politiet seg nødt til å gjøre noe, og i september samme år stengte Club Alrek. Driftige sjeler startet kort tid etter arbeidet med å få skjenkebevilling og våren 1991 gjenåpnet Club Alrek på lovlig vis. I løpet av de første årene som legalt skjenkested, ble bl.a. fenomenet Superfredag innført.

På grunn av manglende frivillige ble barvirksomheten stengt høsten 2014. Klubblokalet er fremdeles tilgjengelig for studenter på Alrek, og kan brukes til både store og små happenings!

Adresse: Årstadveien 25, 5009 Bergen, Hordaland
By: Bergen
Rute: Årstadveien 25
Postnummer: 5009



relaterte søk: Studentkollektiv Bergen, Pris studentbolig Bergen, Søke studentbolig Bergen, Sammen Min side, Studentbolig Bergen AS, Hybel Bergen, Familiebolig Sammen, Sammen Bolig oslo
Nærliggende lignende selskaper
Formal Society Formal Society 480 meter Det Formelle Samfunn (FS) er en selskapsforening som søker å fremme formalitet i en v...
Dypt Dypt 2 km Deep clubbing. Minimalistic techno, progressive house, Melodic techno, Deep house, De...
Young somalis Young somalis 2 km frivillig organisasjon for ungvoksen med minoritetsbakgrunn, hjelper med alt .brobygg...
Pust i Bakken Pust i Bakken 3 km Ord blir fattige når hjertevarmen til menneskene som er her skal beskrives.
Klubb Fantoft As Klubb Fantoft As 4 km Oversatt av Google Veldig bra Original Really good
NIMS NHHS - Network of Innovation Management and Strategy NIMS NHHS - Network of Innovation Management... 6 km NIMS was founded at NHH in 2018. The “Network of Innovation Management and Strategy” ...
Kommenter på dette stedet

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler