facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for DeLilla

DeLilla

Info

De Lilla er opptatt av å levere god kvalitet gjennom hele oppdraget. Våre prosjektledere har lang erfaring i bransjen og jobber med å yte den beste servicen til deg som kunde. Vi følger tett opp fra befaring og tilbud til oppstart og gjennomføring.

Historie

Vi er 3 partnere i De Lilla som har over 20 års erfaring i bransjen. I 2006 startet vi selskapet Håndverk1000, med den filosofi at vi kunne strukturere oss i en bransje som er preget av mange små aktører og i et marked med mye svart arbeid. Vi tror på at kundene ser verdien av å ha alle håndverksfagene under en paraply, samt få god prosjektledelse med ett kontaktpunkt. Vi lykkes med å ha kontrakter basert på norsk lov, ha forsikringer, god dokumentasjon og garantier utover det som står i norsk lov.

September 2014 tok vi steget og skiftet navn fra Håndverk1000 til De Lilla. Vi ønsker å skille oss ut og bli mer synlig i en bransje hvor mange er like. Med 45 De Lilla biler kjørende rundt er vi godt synlig. Vi er stolte av våre leveranser og tør å vise oss frem.



"De Lilla utfører innvendig oppussing i privatmarkedet i Stor-Oslo. Vi er et trygt valg om du skal pusse opp din bolig. Skal du pusse opp badet, kjøkkenet, bytte gulv eller male vegger og tak? Vi utfører det for deg. Med nærmere 75 heltidsansatte håndverkere og 21 på kontoret er vi godt rustet til å håndtere ditt oppussingsprosjekt."
Adresse: Hoffsveien 11B, 0275 Oslo, Norway
Telefonnummer: 22 38 50 00
By: Oslo
Rute: Hoffsveien 11B
Postnummer: 0275



relaterte søk: de lilla mittanbud, anbefalte snekkere oslo, de lilla samarbeidspartnere, oppussing leilighet oslo, de lilla proff, vinderen bad, totalentreprenør oppussing oslo
Anmeldelser
Slurv slurv slurv slurv. Kan ikke anbefale DeLilla lenger. Benyttet DeLilla for 6-7 år siden og pusset opp stue og barnerom. Kjempefornøyd. Anbefalte de til venner og kjente. Valgte de derfor på nytt når jeg skulle pusse opp gangen. Men denne gangen bar hele prosjektet preg av hastverk før sommerferien og slurv. Jobben bestod i å fjerne gammelt brystpanel, gammel strie, takplater, helsparkle og male alle flater, bytte ut fem dører, sette opp lettvegg med to skyvedører, legge gulv og montere spotter i tak på skinne. Det som skuffet meg mest var at de hadde ripet opp den ene skyvedøren, kladda på litt sparkel og maling, uten å si i fra til meg. Prøvde å skjule feil. Etter befaring var listen lang over slurvefeil i tillegg til ovennevnte riper i dør. Dårlig malte hjørner, akrylsøl på lister, løs dørstokk, gulv med svikt etc etc etc. De kom og «utbedret» Etter noen uker løsnet den ene skyvedøren da skinne som holdt den på plass løsnet. Dør ble da ripet opp da de hadde skrudd skruer gjennom lekter som traff den løse døra. De kom igjen og byttet skyvedør. Da oppsto det flere følgefeil. Hele lettveggen de hadde satt opp var løs, de hadde «søla»med akryl mm. Nytt besøk av håndverker for ny utbedring. Fortsatt er det glipper i skjøtene på gulvlister på flere millimeter. Lister rundt dørene de har satt opp går ikke helt ned til gulvet på alle dører…..men gidder ikke mer. De er altfor dyre, og jobben de har gjort denne gangen står ikke i forhold til pris. De skal ha kred for at de har dukket opp gang på gang på gang på gang for å rette feil. Det er derfor de får tre stjerner og ikke to. Men er det ikke mye bedre å bare gjøre en god jobb med en gang da??? Skal pusse opp et gammelt barnerom. Bygge walk-in garderobe med et lite hjemmekontor-hjørne. Sorry DeLilla, benytter nok aldri dere igjen.Tjenestene: Oppussing
Oppbygging av helt nytt bad. Meget dyktige, hyggelige og ryddige håndverkere. Prosjekt levert til avtalt pris og nesten til frist. DeLilla var lyttende og løsningsorienterte gjennom hele prosjektet. Fin oppfølging av småkorrigeringer i etterkant. De har dog fortsatt et lite forbedringspotensiale på prosjektledelse og utforming/justering av kontrakt før kontrakssignering. Jeg kan anbefale DeLilla til ditt neste oppussingsprosjekt.
Jeg må be ledelsen i De Lilla AS finne ut hvilken sjåfør som kjørte mot rødt lys og nesten kjørte meg ned i krysset Nordstrandveien, Oberst Rodes vei i dag lørdag 15/6-2019 ca. kl. 17.25. Jeg hadde fått grønt lys, og var på vei ut i fotgjengerovergangen. Av gammel vane så jeg meg til venstre og ble oppmerksom på en bil som kom i så stort fart mot øst i Nordstrandveien at jeg skjønte at han ikke hadde til hensikt å stoppe. Jeg stoppet derfor opp, og opplevet at bilen kjørte mot rødt lys og passerte meg på kloss hold. Jeg fikk dessverre ikke tatt reg.-nummeret på bilen. Denne formen for oppførsel i trafikken kan umulig tjene firmaet. Dessverre legger jeg merke til at det er flere som har lagt inn tilsvarende meldinger på dette nettstedet. Jeg finner det naturlig å ikke benytte De Lilla som leverandør dersom dette representerer standard oppførsel fra de ansattes side i trafikken.
Kommenter på dette stedet

Veibeskrivelse til DeLilla med offentlig transport


Hoff 30 meter
13
Hoff 70 meter
40
Skøyen stasjon 270 meter
40
Skøyen stasjon 330 meter
F5
FLY1
FLY2
L1
L2
R12
R13
R14
RE10
RE11
Hoff terrasse 330 meter
40

Anmeldelser, anvisninger og kontaktinformasjon DeLilla.

Oslo kjøkken- og badentreprenør

åpningstider, plassering. Hoffsveien 11B kart bykart, satellitt visning. DeLilla adresse, telefonnummer, utsikt over gaten, postnummer. På denne siden kan du finne selskaper som ligner på DeLilla. På dette nettstedet kan du dele dine kommentarer og erfaringer om DeLilla med andre mennesker.

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler