facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Dolva Gård

Dolva Gård

Info

Bondekadetten forteller gjennom bloggen om livet på gården og deler rikelig med sine oppturer og nedturer samt produksjon av gårdsprodukter.

Historie

Bondekadetten startet veien for å bli en vaskekte bonde etter å ha tatt agronomeksamen i 2014. Da startet prosessen med å bli bonde med å bestille 2500 bringebærplanter, drivhus, en gjeng med høner og bier. Det blir stadig prøving og feiling men ting går seg til. Bondekadetten startet opp som alenemor sammen med Naboen. Småkadettene har også hengt i, mens i fjor kom Høvdingen inn i bildet . Dette har etterhvert blitt et familieprosjekt til glede for alle.

Det tripper en gjeng på 29 høns ute i hønsegården. De fôres opp på økologisk kraftfôr og går ute store deler av året. Overskudd av egg selges og de finnes i forskjellige farger som grønne, blå, brune og hvite - små og store.

I bigården startet det med en bikube i 2014 og i år har de blitt til seks. Planen er å utvide videre og honningen hentes på uprøyta bringebærblomster. Jeg forsøker å undersøke muligheten for Debiogodkjenning av honningen, men det er komplisert å få oversikt over alle blomstene i 3km radius. Vi får se hva jeg får til.

Bringebærene blir søkt om økologisk godkjenning i år (2016). Dvs at det tar tre år i karens før de kan bruke Debiomerket, men så langt er de ikke sprøyta og vi bruker mange timer i bringebæråkeren hver uke for at du skal kunne plukke friske, usprøyta og gode bær.

Etter at småkadettene våre startet på montessoriskole, har vi blitt veldig begeistra for pedagogikken. Da skolen til småkadettene ville søke om ungdomsskole og trang besøksgård, så har vi stilt oss som disponible og er engasjert i prosjektet. Gjennom dette ønsker vi økt aktivitet her på gården og håper på å skape flere arbeidsplasser.

Det er flere prosjekter i gang på gården og dette vil bli beskrevet her etterhvert som ting kommer på plass, men bondekadetten med sine småkadetter, Høvdingen og Naboen forsøker i første omgang å få kontroll på det de har satt i gang. Så skal det bygges stein for stein.

Adresse: Dolvaveien 13, 3729 Skien, Norway
Telefonnummer: 95005211
By: Skien
Rute: Dolvaveien 13
Postnummer: 3729


Nærliggende lignende selskaper
Telemark Hovslagerservice Telemark Hovslagerservice 602 meter Tilbyr standard skoing av alle typer hest til konkurransedyktige priser.
Omdal grendehus Omdal grendehus 4 km Koselig lite lokale for selskap og sammenkomster.
Stavdal Stavdal 4 km
Frøken Fender Frøken Fender 5 km Håndlaget dekkfendere til brygger :) www.frokenfender.no
Laina Damefrisør As Laina Damefrisør As 5 km Maroine har startet for seg selv igjen Som kunde føler du deg alltid velkommen, rå p...
Grenland Fantasy Forening Grenland Fantasy Forening 5 km Dungeons and Dragons, Magic the Gathering, LAIV, World of Warcraft, Diablo og Warhamm...
Travtrener Alex Heisholt Travtrener Alex Heisholt 5 km Jeg trener varmblods og kaldblods hester i flotte omgivelser på Kjenndalen Gård. Ta g...
Skotfoss Revyteater Skotfoss Revyteater 5 km Et fantastisk revyteater med høy dose humor. Verdt billettprisen hvert år
Jon's Lys og Lyd Jon's Lys og Lyd 5 km Utrolig bra kundeservice!
Dagsrud Gård & Hagebruk Ans Dagsrud Gård & Hagebruk Ans 5 km Koselig plass å komme til å kjøpe juletre, ved, nek og blomster.
Tannpleier Hanne Hommedal Tannpleier Hanne Hommedal 5 km Driver med undersøkelse, røntgenbilder, behandling av periodontitt og profesjonell ta...
Flavo Flavo 5 km Designer group, based in Norway.
Fjærekilen Sandtak Fjærekilen Sandtak 6 km Flott service.
Skien Fighterklubb Skien Fighterklubb 6 km En felles side for interesserte, MMA-utøvere og fans. Her vil det postes informasjon ...
Rønjom Consult Rønjom Consult 7 km Hypnoterapi
Kommenter på dette stedet

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler