Dykkerutdanningen (tidligere Statens dykkerskole) er en statlig virksomhet som har til formål å gi opplæring av yrkesdykkere og personell tilknyttet undervannsoperasjoner.
I Norge har det vært Sjøforsvaret som har lagt grunnlaget for utdanningen av dykkere. Man begynte på slutten av 1970-tallet å innse at på ett felt innenfor offshorevirksomhet lå nordmennene noe tilbake, i hvert fall sett i forhold til hva vi ellers representerte på dette området. Man utviklet tidlig en teknologi som gjorde at vi kunne bygge plattformer selv, vi var verdensmestere når det angikk sikkerhet, men på ett felt lå vi tilbake, og det gjaldt dykking.
Statens dykkerskole ble derfor etablert i Bergen i 1980 - etter vedtak fra Kirke- utdannings- og forsknings departementet. Skolen har med tiden tilbudt hele 20 ulike kurs innen yrkesdykking. Høsten 2004 startet skolen for første gang opp med ettårig fagskoleutdanning for yrkesdykkere. Utdanningen var den første som ble godkjent av NOKUT som fagskoleutdanning.
Den 1.1.2005 ble Statens dykkerskole overført til Høgskolen i Bergen. Sentrale mål ved sammenslåingen er å integrere dykkerutdanningen i en høgskolestruktur og videreutvikle utdanningen som kompetansegivende i et helhetlig utdanningsperspektiv.
Legg til dette kortet på nettstedet ditt;
Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler