facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for ENLI Vestheim As

ENLI Vestheim As

Info

Enli Vestheim AS er ett firma som driver med videreforedling av lokalprodusert kjøtt. Vi holder til på Vestheim, Lista Fly-og Næringspark.

Historie

Enli Vestheim AS -Lokal mat i Lister-
Enli Vestheim AS er et nystartet selskap som skal drive med videreforedling av lokal produsert kjøtt. Vi holder til i Lista Flypark på Lista. Selskapet har inngått avtaler med lokale bønder (såkalt nisjeprodusenter) om tilbakekjøp av utvalgte dyr fra Dem. Dette skjer i samarbeid med Nortura Slakteri.
I Lister er det 6 kommuner som til sammen har ca 35000 innbyggere. Kjøttforbruket er på ca 50 kg pr person ifølge SSB (unntatt fjærkre). Dette utgjør ca 1750 tonn. Vi forventer at mellom 5 og 10 % av dette markedet er nåværende eller potensielle kunder i Lokalmat konseptet. Lokal mat er en trend i tiden og andelen er økende både her, og i andre land. Konseptet utgjør nå fra 80 til 175 tonn av totalmarkedet.
Farsund er den største jordbrukskommunen per dato i Agder med Kvinesdal og Lyngdal tett innpå. Kommunene er netto eksportører av kjøtt. Hovedtyngden av dyrene blir nå fraktet over fylkesgrensen til Rogaland for slakting. Kjøttet blir returnert ferdig pakket i vakum eller plast. Mye av dette kjøttet har vært veien om Stavanger, Ølen, Tønsberg og en del enda lengre før det er tilbake til forbrukerne i Lister.
Hele Lister er inkludert i Lokalmat konseptet. Den største verdiskapningen ligger i skjæring og foredling. Hvorfor tenker vi ikke mer på verdiskapningen i distriktene? Det vil gi produsentene mulighet til å øke verdien på deres produkter. Produsentene vil oppnå en høyere pris på kjøttet og ytterligere ved og selv delta med direktesalg av egen produksjon. Mulighetene er mange. Det vil gi flere arbeidsplasser i distriktene, trygghet for forbrukeren og bøndene får bedre betalt for arbeidet sitt.
Vår styrke er kompetanse og kvalitet. Enli Vestheim AS skal gi kundene en god smaksopplevelse fra de beste og mest smakfulle dyrene fra vårt eget nærmiljø. Vi vil følge dyret med dokumentasjon fra bonden til kunden. Dokumentasjon gir kunden trygghet på hva de faktisk spiser. Hver stykkningsdel av storfe, kalv og lam blir merket med egen I.D. Grisene blir puljemerket. Kundene er i langt større grad enn tidligere opptatt av kvaliteten på det de spiser. De vil vite hvor kjøttet kommer fra, hvordan dyrenes trivsel og stell har vært, hvordan det er produsert og hvordan det smaker. Vi i Enli Vestheim AS har krav til kvalitet og vi mener at kvalitet bare oppnås med god dyrevelferd og kompetanse. I tillegg til dyrevernsloven følger vi Brambellkommisjonens fem friheter for dyr.
Kjøttet blir stort sett skåret etter standard oppdeling. Utfordringen vår ligger i nye og bedre måter for utnyttelse av dyrene (slakteskrotten). Dette samarbeider vi med Matforskningsinstituttet Nofima i Stavanger om. Vi vil utvikle vår kompetanse og formidle våre kunnskaper videre til kundene våre. Håndverksfaget er dessverre utdøende i Lister, derfor ønsker vi i dette konseptet å bidra til og holde ett gammelt håndverksfag i hevd.
Foruten kjøttskjæring skal vi drifte kjøkkenet på Lista Flypark med ”Søndagsbuffet”. Lokalene på Lista Flypark gir oss mange muligheter. Catering er ett av mange spennende produkter i vår bedrift. Mulighetene er mange innenfor dette området, både for privatmarkedet og bedriftsmarkedet. Etter forespørsler fra private kunder arrangerer Enli Vestheim AS ulike type selskaper, som bryllup, konfirmasjon, jubileum etc. Vi har mye å tilby bedrifter når det gjelder kurs, konferanser og julebord etc. Lista Flypark driver sitt hotell i samme lokale som Enli Vestheim AS, derfor er totalkonseptet godt tilrettelagt for bedriftskunder både fra lokalmiljøet og tilreisende.
Enli Vestheim As skal arrangere kurser i partering og videreforedling. Kundene skal få en god service og smaksopplevelse av riktig og godt behandlet kjøtt. Dette krever kunnskap og engasjement fra vår side. Vi ønsker flere med på laget, både produsenter, ferskvare- og kjøkkensjefer, forbrukere og ellers alle som er interresert i god kjøttmat.
Utdannet personale med kompetanse skal ivareta dette på Enli Vestheim AS. En kokk, en pølsemaker og en slaktermester.

Etikett

Åpent etter avtale utenom åpningstidene

Adresse: Lista flypark, 4560 Vanse, Norway
Telefonnummer: 91647316
on.miehtsevilne@tsop
By: Vanse
Rute: Lista flypark
Postnummer: 4560



relaterte søk: søndagsbuffet lista, befalsmessa lista, vestheim lista, vestheim vanse, flykjøkkenet lista meny
Anmeldelser
Forsøkte booke i flere mnd i forkant - superstressa dame som hele tiden sa "jada dere får bord" - uken før fikk vi beskjed om "ring neste uke" - påfølgende uke, altså 5 dager i forkant ble det blankt avslått grunnet bryllup. Elendig holdning og kartlegging
Veldig god mat, godt utvalg.
Veldig fornøyd God og nok mat.Kan anbefales.
Nydelig mat
God hjemmelaget mat
Kommenter på dette stedet

Veibeskrivelse til ENLI Vestheim As med offentlig transport


Meierigården 90 meter
224
225
230
237
238
Vanse rutebilgården 200 meter
224
225
230
237
238
256
412
Nedre Skeime 330 meter
224
225
226
230
237
Nedre Skeime 380 meter
Skeimeveien 410 meter
224
225
230
237
238

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler