facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Esviken

Esviken

Info

Esviken er en ærverdig sommervilla på Konglungen i Asker bygget i 1874.
Villaen benyttes i dag som selskapslokale.

Historie

Esviken, også kalt Esvika- er en fredet lystbolig og tidligere landbrukseiendom i Konglungveien 117 i Asker, mellom Vettre og Konglungen. Huset har en dam og en vakker hage rundt seg.
Ned fra huset går en gresslette til sjøkanten, hvor det er brygge og badehus. Kyststien går rett forbi huset.

Esviken tilhørte frem til 1999 familiekretsen Schou, Westye Egeberg, Wedel-Jarlsberg og Paus, som alle var etterkommere etter industrimannen Halvor Schou.
Schou kjøpte Løkenes gård med over 1 000 mål i slutten av 1860-årene, og fikk bygget sommerboligen Esviken i nygotisk sveitserstil på eiendommen i 1872 etter tegninger av Wilhelm von Hanno.

Datteren Birgitte Halvordine Schou (f. 1857) var gift med industrimannen Einar Westye Egeberg, og de overtok Esvigen og rundt 400 mål av eiendommen.

Deres datter Hermine (1881–1974) var ble i 1901 gift med Peder Anker Wedel-Jarlsberg, og de overtok Esvigen (formelt først i 1930, men i realiteten mange år tidligere).

Deres eldste sønn Herman Wedel-Jarlsberg, som senere overtok som stamhusbesitter på Jarlsberg, ble født på Esvigen i 1902.
Hermine og Peder brukte Esvigen som sommerbolig, og utvidet hageanlegget betydelig.
Peder Anker Wedel-Jarlsberg var knyttet til hoffet som bl.a. kongens adjutant, kammerherre og hoffsjef i flere tiår, og kong Haakon og dronning Maud var derfor på besøk der en rekke ganger.

I 1960 ble eiendommen overtatt av datteren Hedevig (1913–96) og svigersønnen Per Paus (1910–86, som var barnebarn av Birgitte Halvordine Schou f. 1848, se Schou).
Ekteparet Paus la ned et stort arbeid i driften av eiendommen, og hugget ut en del av skogen, anla vannliljedam syd for hovedhuset og boret etter vann.

Etter Hedevigs død i 1996 overtok barna Cornelia, Christopher og Peder Paus, som solgte eiendommen til Asker kommune i 1999. Huset og hagen ble fredet av Riksantikvaren i 2006.


Stiftelsen Stillscape har som leietaker arrangert utstillinger og hatt økologisk kafedrift her. Stillhetsfestivalen er arrangert tre ganger på Esviken i 2009, 2010 og 2011. I 2010 ble Spelet om Garborg og Baral av Erling Kittelsen og Arild Stubhaug spilt her og i Alvdal.
En egen venneforening Esvikens venner arbeider for å skape interesse for de kulturelle verdiene i Esviken.

Esviken er et kulturminne og har nummer 107057 i Riksantikvarens kulturminnebase.

Adresse: Konglungveien 117, 1392 Asker, Norway
Telefonnummer: 91 32 91 03 / 66 90 41 07
By: Asker
Rute: Konglungveien 117
Postnummer: 1392



relaterte søk: Hva betyr event, Esviken leie, Festus Event
Anmeldelser
Nydelig selskapslokale for lukkede selskaper, vakkert beliggende ved fjorden.
Flott beliggenhet og romslige lokaler.
Kommenter på dette stedet

Anmeldelser, anvisninger og kontaktinformasjon Esviken.

Asker lokal bedrift

åpningstider, plassering. Konglungveien 117 kart bykart, satellitt visning. Esviken adresse, telefonnummer, utsikt over gaten, postnummer. På denne siden kan du finne selskaper som ligner på Esviken. På dette nettstedet kan du dele dine kommentarer og erfaringer om Esviken med andre mennesker.

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Nærliggende lignende selskaper
Maud Returns Home - Offisiell side. Maud Returns Home - Offisiell side. 381 meter Maud Returns Home is the working title for a complete plan to salvage the sunken ship...
Aaby Marine Aaby Marine 771 meter Oversatt av Google Fine strukturer Original Nice structurs
Lokalkalenderen Lokalkalenderen 869 meter Lokalkalenderen er årets julekalender fra Wettre & Venner. 24 forskjellige smaker, en...
AB Portalen AB Portalen 1 km Velkommen til Asker og Bærum Portalen, Her finner du lokale nettsteder og bedrift inf...
Renholdstjenester Oslo og Akershus Renholdstjenester Oslo og Akershus 2 km Vi er et renholdfirma som tilbyr renholdstjenester i hele Norge. Vi driver stort sett...
TIMEOFFICE TIMEOFFICE 2 km Timeoffice leverer timesystem og hjemmesider til firmaer i Norge.
Bier i Arbeid Bier i Arbeid 2 km Hva kan bedriften lære av biene? Hvordan kan et birøkterlag i bedriften skape samhold...
Nettvett Nettvett 2 km Nettvett er et foreldre-initiativ som startet ved Vettre Skole i Asker. Målet er å å ...
Aspheim Taksering & Byggledelse Aspheim Taksering & Byggledelse 2 km Etter å ha vært innom flere musikkforretninger i byen på mislykket jakt etter min nes...
Topbygg.no Topbygg.no 2 km Fikk super hjelp til montering av ny kjøkkenvifte. Gutta kom til avtalt tid og gjorde...
LO Asker og Bærum LO Asker og Bærum 2 km Vi er opptatt av trygge arbeidsplasser og gode forhold på jobben for deg og dine koll...
Green Kitchen UB Green Kitchen UB 2 km Green Kitchen UB er en Ungdomsbedrift ved Bleiker VGs, som tilbyr Minidrivhus, som ma...
Vett På Nett Vett På Nett 2 km Vi er en gruppe på 5 som jobber med å lære flere folk om nettvett.
Advokat Øyehaug AS Advokat Øyehaug AS 2 km www.aomo.no
Smart Stall Smart Stall 3 km De har utrolig bra service. Jeg opplevde en forbilledlig håndtering av en reklamasjon...
Sportsmekk Sportsmekk 3 km Best på alpint skiutstyr
GECO UB GECO UB 3 km Vi er 5 gutter fra Asker videregående skole, som til sammen danner GECO UB. Vi jobber...
Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler