facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Fetsund lenser

Fetsund lenser

Info

Fetsund Lenser var et av Norges største fløtingsanlegg, og er i dag det eneste som er bevart. Fetsund Lenser omfatter i dag det nasjonale industrielle kulturminnet, fløtingsmuseet og Nordre Øyeren Våtmarkssenter

Historie

Åpningstider: Uteområdet er alltid åpent. Utstillinger, kafeer og museumsbutikk er åpen i sesong mai - september. Besøkssenteret er åpent hver lørdag 12-16 og søndag 11-16 i tillegg til skoleferiene.



"Et nasjonalt kulturminne som ligger i idylliske omgivelser langs Glomma. Det eneste autentiske tømmersorteringsanlegg i verden. Her kan du "gå på vannet" på flåteganger i elva, se fløtingshistoriske utstillinger inne og ute, båter, smie og verksteder. Egen museumsbutikk og bryggekafe'. Området har flotte grøntarealer, lekepark og utegriller. Egen gang- og sykkelsti snor seg gjennom hele området med kultur- og naturstier underveis. Mueet er sesongåpent mellom mai og september.Besøkssenter våtmarke Nordre Øyeren som er et barnevennlig oppdagelsessenter med spennende utstillinger, aktiviteter og kafe' ligger også på Fetsund lenser. Åpent hver helg og skoleferier hele året."
Adresse: Lundveien 3, 1900 Fetsund
Telefonnummer: 63887550
on.aim@resneldnustef
By: Fetsund
Rute: Lundveien 3
Postnummer: 1900



relaterte søk: fetsund lenser 2018, fetsund lenser program 2017, fetsund lenser program 2018, fetsund lenser båttur, fetsund lenser sankthans, fetsund lenser julemarked, fetsund lenser pub, bestyrerboligen fetsund lenser
Nærliggende lignende selskaper
Fløtnings Museum og Naturinfosenter Fløtnings Museum og Naturinfosenter 72 meter Flott og idyllisk sted med historie i fra tømmerfløtingens dager. Er du fotoentusist?...
Anmeldelser
Fetsund Lenser er et museum for norsk tømmerfløting, og er et godt bevart kulturminne. Her kan du oppleve en viktig del av norsk industrihistorie. Det er utstillinger både ute og inne. Museet ligger også i et fredet våtmarksområde med flott natur. Det er en kafe ved museet om du ønsker en matbit. Her selges det blant annet gode vafler som kan nytes langs vannkanten. Riktig god tur! .
Fetsund lenser er et stykke norsk industrihistorie som er godt bevart takket være ildsjeler som har kjempet mot utbyggere og byråkratiet. Lensene er fullt operative, har koselig Bryggekafeen med matretter og ikke minst hyggelig betjening! Her kan du være med hele familien, inklusive bikkja!
Flott sted å gå tur og mye god informasjon om historien langs opparbeidede stier
Veldig bra tilbud rett i sentrum av Fetsund. Viser mye av historien til Fetsund og hvordan ting var. Kan virkelig annbefales!
Interessant kulturhistorisk område langs Glommas bredder. Her er det meste av bygninger, lenser, båter, maskiner, redskaper fremvist eller omtalt på informasjonstavler. Til glede for oss alle som er ekstra glade i denslags. Prikken over i'en må sies å være den koselige kafeen plassert i hjertet av lensene, med 180° utsikt over lensene. Det skal være mulighet for å overnatte i noen av de gamle lensehusene.
Fetsund lenser er en hyggelig plass å reise til.Spiste medbrakt lunch med bestemor og de to minste barnebarna.Synd at de ikke har åpent på kafe og museum på mandager. Vi fikk nå gått litt på flåtene i Glomma og kikket inn i sove/-hvilebrakkene til tømmerfløterne. Barna koste seg i det flotte været og fin liten opplevelse på Fetsund lenser.
Et spennende møte med tømmerfløtingens historie. Dette er stedet man kan rusle rundt å se og hvordan en lense har fungert. Det er over 100 års historie som står igjen her. Det trengs mer en en dag hvis en skal få med det meste. Så når våren kommer skal jeg ta meg god tid. I tillegg er det et våtmarkssenter som var stengt på mandager. Ellers anbefalt for fugleinteresserte og historie interesserte å ta turen hit.
Nydelig sted full av historikk. Godt med parkering for bobil. 30 kr. Pr. Natt
Et museum over tidligere en tidligere næringsvei: tømmerfløtingen. For oss som fikk oppleve Fetsund Lenser "live" er det et kjært gjensyn med en arbeidsplass som betydde så mye for så mange. Og for de som ikke fikk oppleve det virkelige pulserende livet på "lensene" så er dette en nyttig påminnelse om tidligere tiders tømmertransporter før moderne maskiner og transporter overtok.
Dette stedet overrasket meg skikkelig. Har kjørt over brua mange ganger og trodde det bare var noen stokker i vannet og et par gamle båter. Men her var det flotte turstier, informasjon om historie og de forskjellige arbeidsplassene langs elva og lekepark for barn. Inne i museet var det mer info om våtmarksområdene og alt livet i området. Også her tilrettelagt for barn med lesekrok og filmvisning. Ta også en tur ut på øya via plankene og se på trær som bever har felt. I strålende solskinn hadde vi en flott opplevelse og jeg anbafeler stedet for både store og små.
Kommenter på dette stedet

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler