facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Fjølstadtrøa museum

Info

Ønsker du å bli medlem av Malvik historielag er kontingenten for 2018 200 kr for enkeltmedlemmer og 250 kr for familiemedlemskap. Medlemskontingenten betales inn til bankkonto 4218.07.53782. Vi har også VIPPS #104247

Historie

Fjølstadtrøa er en husmannsplass under gården Fjølstad. Den ble bygslet i 1851 av Serina Arntsdatter Fjølstad, datter på gården, og hennes ektemann Hans Larsen Svedal. Plassen tilhørte samme familie til 1986, da siste bruker, Sverre Saugen, overdro alle bygninger, innbo og løsøre til Malvik historielag, som da ble stiftet. Sverre var oldebarn av Serina Fjølstad, og ble oppforstret hos morfaren, da hans ugifte mor Anna utvandret til Amerika da Sverre var 3 år. Sverre ble gift med Jørgine Almås fra Selbu, ekteskapet var barnløst.
Plassen består av 5 bygninger. Bare låven og våningshuset var bevart da historielaget overtok eiendommen. Mastua ble bygd som bolig til Sverre under restaureringen. Stabburet ble satt opp på 1990-tallet på grunnvollene etter et eldre stabbur. Lagerbygget sto ferdig 2013. Stuebygningen gir et godt inntrykk av bo og leveforhold på en husmannsplass i første halvdel av 1900-tallet. Hovedformålet med Fjølstadtrøa som museum er å vise nye generasjoner levevilkårene på husmannsplasser og småbruk på 18- og1900-tallet. Malvik historielag ønsker å spre kunnskap om driftsformer,husdyrhold, kosthold og aktuelle håndtverks- og husflidstradisjoner. Skoleelever og andre deltar i både våronn, innhøsting og juleforberedelser.

Etikett

Malvik historielag
v/ Marianne Zeiner Aarstrand
Postboks 26
7566 VIKHAMMER

Adresse: Forbordsveien, 7560 Vikhammer, 7560 Malvik
Telefonnummer: 47605510
moc.liamg@lhkivlam
By: Malvik
Rute: Forbordsveien, 7560 Vikhammer
Postnummer: 7560


Anmeldelser
stille og vakkert sted
Flott museum i regi av Malvik Historielag. Flott tatt vare på både inne og ute. Fotogent både sommer og vinter.
Koselig og velholdt sted. Bra arbeid som bli lagt ned av dugnadsgjengen. Får litt innblikk i hvordan de hadde det før. God kaffe og smakfulle vafla.
Vakkert sted, veldig fint restaurert
Kommenter på dette stedet

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler