facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Fjellgris fra Valdres

Fjellgris fra Valdres

Info

Fjellgris fra Valdres - frittgående gris 1000 meter over havet

Historie

Fjellgrisen sin matfar og matmor er Knut Ødegaard og Ragnhild Mobæk, og sammen lever de et lykkelig liv på bruket Øygarden på vestsida av Strandefjorden i Nord-Aurdal kommune.

Fjellgrisen har stor boltreplass ute i friluft og får utføre sin naturlige atferd fra den kommer til garden vår som smågris til den forlater oss som slaktegris.

Vi fôrer opp smågrisene på stølsområdet vårt, ca 1000 meter over havet. Fjellbeitet ligger på Breisetstølen som er en del av Stølsvidda i Valdres. Her bor fjellgrisene fra begynnelsen av juli til slutten av september, og har fin utsikt til mot Jotunheimen, Langsua og Hemsedal.

På fjellbeitet springer grisene rundt og sysselsetter seg selv med å ete, leke og sove. Grisene graver også etter røtter og bader i selvgravde gjørmegroper. Grisene har grisehus med tett gulv og tak som de sover i om natta og som de kan gå inn under hvis det regner. De har daglig tilsyn på fjellbeitet. Et gjerde sikrer at grisen ikke stikker av og forviller seg inn på fjellviddene.

Etter endt sesong på fjellet fraktes grisene ned til fjellbygda igjen der de går fritt på et jorde og flyttes inn om kulden blir for streng utover senhøsten. I denne perioden beiter de gras, og fram mot slakting får de kokte poteter. I tillegg til gras, urter og vier som den finner selv har fjellgrisen fri tilgang på grisefôr gjennom hele sommeren og høsten. Grisefôret er satt sammen spesielt for fjellgrisen, og består av norske råvarer (hvete, havre, rug, bygg, erter, åkerbønner og poteter). Et 100% soyafritt fôr.

Når fjellgrisen går fritt får den mye mosjon og utvikler større muskler og mer fettmarmorering i kjøttet enn vanlig slaktegris. Dette, sammen med gras, vier, einer, erter og korn gir et ekstra smakfullt, saftig og mørt kjøtt. Fjellgrisen er en stor gris, og fôres fram til en slaktevekt mellom 90 og 140 kg. Grisene slaktes gjennom hele høstsesongen fra slutten av september til første uka i desember.

Fjellgris fra Valdres er tildelt Spesialitet-merke for unik smak. Hele grisen, og dermed alle stykningsdelene, er en Spesialitet. Les mer om merkeordningen på http://www.matmerk.no/no/spesialitet

Vår oppgave

Fjellgrisen er en heldiggris! Et liv i det fri, frisk fjelluft og stor boltreplass gir god smak.

Produkter

Vi leverer hel/halv fjellgris og stykningsdeler til privatpersoner, restauranter og enkelte matvarebutikker. Slaktingen foregår hos Nortura på Rudshøgda. Deling og oppstykking av fjellgrisen blir gjort hos Per Reboli AS på Leira. Vi har egen nettbutikk, se www.stolsvidda.com. Det går også an å bestille på telefon eller epost.



"Produksjon av julemat og hverdagsmat med utgangspunkt i dyr som har sett sola stå opp og gå ned, opplevd regn, vind og varme dager. Skjæring og foredling av egne og andre sine dyr."
Adresse: Håvrudvegen 73, 2920 Leira, Oppland
Telefonnummer: 91144997
moc.addivslots@tsop
By: Leira
Rute: Håvrudvegen 73
Postnummer: 2920



relaterte søk: fjellgris pris, kjøtt levert hjem, frittgående gris valdres, stølsvidda nettbutikk, nettbutikk kjøtt, økologisk fjellgris, valdres matverkstad, hel gris pris
Nærliggende lignende selskaper
Strandmo Strandmo 5 km Helt fantastisk sted! Utmerkede produkter og hyggelige folk! Anbefaler alle som har t...
Tyrigrava Kro Tyrigrava Kro 157 km For en ny drakt Tyrigrava har fått her har KNA virkelig stått på . Perfekt for selsk...
Anmeldelser
Bestilte høstkassen, og gledet oss til levering i uke 42. Ingen kasse kom, ei heller tilbakemelding om forsinkelse på levering. Tok selv kontakt, og fikk melding om levering uken etter. Ingen kasse kom denne uken heller, ei heller tilbakemelding om forsinkelser....samme uken etter, og når jeg da ringer, blir jeg møtt av en lite imøtekommende person. Bestillingen er nå avbestilt, veldig synd, for dette har vi fått anbefalt. Jeg har full forståelse for leveringsproblemer, og andre utfordringer, men da må man ha en helt annen form for dialog med kunden enn det vi har opplevd. . Produktene er helt sikkert fantastisk, men logistikk og dialog fortjener ikke mer enn en stjerne.
Har vært fornøyd med produktene fra fjellgris i lang tid etter å ha bestilt på oda. Mottok idag vår første fjellgriskasse direkte fra leverandør. Vi bestilte egentlig for seint for å få levering før 17. mai, men de har stått på og levert slik at vi fikk varene en uke før vi egentlig skulle få de. Utrolig fint å kunne få levert kvalitetskjøtt fra leverandør med fokus på dyrevelferd. Smaker godt også.
Oppdatering to måneder etter kjøp: ikke mulig å få kontakt. Ingen refusjon for varer som ikke ble levert. Unngå denne leverandøren. Betalte ekstra for 4kg ribbe. Det ble levert 3,3 kilo, uten avslag i pris. Bestilte og betalte for varer som ikke var med i pakka, og refusjon er ikke på konto tross at jeg krevde dette. Kun en mail om at disse vil bli levert "på et senere tidspunkt". Bestilling ble gjennomført 24.Oktober. 25.Oktober ble jeg bedt om å betale umiddelbart, da levering ville skje samme uka. Deretter ble det stille, og purringer ble besvart med "levering neste uke". Noe som plutselig skjedde 6.desember. Beskjed om leveringsdato tidspunkt kunne man ikke svare for ble gitt via telefon kvelden før, sammen med beskjeden om at dette var eneste mulighet til å få varene før jul, så da var det bare å avlyse førjulsplaner og vente hjemme.
Kjøpte en baconkasse av dere når dere var på Reko-ring i Drammen, og strålende fornøyd! Aldri smakt så god bacon, kommer garantert til å kjøpe mer!
Veldig fornøyd. Strålende service med rask levering og kjempegod mat.
Ekte vare. Prisene er gode til å være for kvalitetsråvarer.
God service ribba var god har smakt bedre og den var dyr
Kommenter på dette stedet

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler