Fløan kirke var en middelalderkirke. Den lå på Fløan på Skatval i Nord-Trøndelag, ca. 12 km nord-vest for Stjørdalshalsen. Første gang den er nevnt i skriftlige kilder er i Aslak Bolts jordebok fra 1432. Kirken er dendrokronologisk datert til 1420. Det er imidlertid historiske indikasjoner på at det også før den tid stod en kirke på dette stedet. Kirken stod stort sett ubrukt de siste årene før den ble revet, og i 1851 rev den daværende gårdbrukeren på Fløan Mellom ned kirken for å kunne bruke tømmeret til låven sin; dette skapte reaksjoner blant enkelte, og i Stjørdalsbokas bind daværende for Skatval herred, blir bonden omtalt som «uvetug».
Materialer fra Fløan kirke ligger lagret på Trøndelag Folkemuseum på Sverresborg i Trondheim.
Fløan kirke var laftet av tømmer og var således en av få norske kirker bygget på denne måten. Historikere og arkitekter, som Erling Gjone, har trukket sammenligninger med kirker i Sverige når det gjelder byggemåten.
I 2001 ble den første dåpen på nærmere 500 år på dette kirkestedet avholdt. Riktignok måtte selve dåpshandlingen foregå noen hundre meter vekk fra der hvor kirken opprinnelig stod, ettersom det nå er bygd en låve på dette stedet.
Legg til dette kortet på nettstedet ditt;
Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler