facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Fosna-Folket

Fosna-Folket

Info

Lokalavis på Fosen.

Lurer du på hvordan det hele startet? Ta en titt her:

http://www.fosna-folket.no/nyheter/article10213813.ece

Historie

Fosna-Folket er lokalavis for sju kommuner på Fosenhalvøya i Trøndelag: Ørland, Bjugn, Rissa, Leksvik, Åfjord, Roan og Osen.

Avisa kommer ut tre dager i uka: tirsdag, torsdag og fredag.Opplaget er på 6926 eksemplarer, og vi har 20.000 lesere (Kilde: MBL/Norsk Gallup). Vårt mål er å være den beste formidler av lokal informasjon om og for fosninger. Avisas hovedkontor ligger på Brekstad i Ørland kommune. I tillegg satser vi tungt på nett. Der gir vi deg de beste lokale nyhetene hele uka gjennom.

I tillegg har vi et avdelingskontor i Rissa sentrum.

Husstandsdekning: Ørland 67 prosent, Bjugn 67 prosent, Rissa 58 prosent, Åfjord 62 prosent, Roan 47 prosent, Osen 25 prosent og Leksvik 20 prosent.

Fosna-Folket fram til i dag

Fosna-Folket ble startet i kjelleren hos Ada Schwabe Einarsen og ektemannen Jan Einarsen på Brekstad i 1964 (illustrasjonen), med Ada som redaktør og Jan som disponent.

Det skjedde i et tiår da Fosen var i sterk utvikling. Dagens riksveinett ble lagt på denne tida, dagens kommunegrenser kom på plass og næringslivet var i en rivende utvikling. I begynnelsen kom avisa ut en gang i uka i fullformat. Stjørdalens Blad sto for trykkingen.

I 1967 flyttet ekteparet Einarsen til Botngård i Bjugn, og avisa fulgte med. Her ble hovedbasen fram til den returnerte til Brekstad igjen i 1989, hvor vi fortsatt har vårt hovedkontor.Gjennom hele 60-tallet lå Fosna-Folkets opplag på i overkant av 2000 eksemplarer. Først i 1976 passserte den 3000. I 1982 ble 5000-grensen passert.

I 1968 gikk man over til to utgivelser i uka, senere ble dette utvidet til tre utgivelser som i dag. I 1971 skjedde omleggingen til tabloidformat, som siden er beholdt. I 1985 og 1986 trakk ekteparet Einarsen seg ut av det daglige arbeidet, og avisa ble omgjort til et aksjeselskap. Senere kjøpte Adresseavisen aksjene, slik at Fosna-Folket AS i dag er en del av konsernet Adresseavisen. Fosna-Folket hadde i mange år eget trykkeri, men de siste årene har avisen blitt trykket på Nr1 Adressa-Trykk på Orkanger.

Sidene blir produsert på Brekstad, og overføres via telenettet. 20 er i dag ansatt i avisa fordelt på 18 årsverk.

Adresse: Maren Juels gate 1, 7130 Brekstad
Telefonnummer: 72515700
on.teklof-ansof@nenojskader
By: Brekstad
Rute: Maren Juels gate 1
Postnummer: 7130



relaterte søk: fosna folket nyheter, fosna folket pluss, fosna folket politilogg, fosna folket nyheter i dag, fosna folket webkamera, fosna folket eavis, fosna folket dødsannonser, fosenavisa
Kommenter på dette stedet

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler