facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Fra Fabrikk til Boligdrøm

Fra Fabrikk til Boligdrøm

Info

Fritidseiendom - / bolig- / og forretningslokaler med stort potensiale og unike muligheter for salg. Selges som prosjekt og delvis møblert.

Historie


Oreveien 17 - er en eiendom med stort potensiale og unike muligheter. Prosjektet passer for kjøper som har sansen for det helt spesielle, som ønsker seg en privat bolig eller fritidseiendom. Men egner seg også som forretningslokaler for den som har en grûnderdrøm i magen. Bygget har muligheter for overnatting, selskapslokaler, møterom, trenings - og aktivitesrom, bar, vinkjeller, intregrert garasje, kino mm

Oreveien 17 - er en gammel Trevarefabrikk Lokalet har store rom med høy takhøyde og åpne løsninger.

Fabrikkdriften:

Liland Trevare var en respektabel trevarebedrift med over 25 ansatte i sin storhetstid. I hovedsak ble det produsert vinduer (H-vindu), sprosser, dører og kjøkken etc.. Fabrikken ble utvidet etter hvert som det ble behov for mer lokaler og de kom til slutt til et punkt hvor det måtte satses mer, eller legge ned. Det foreligger tegninger som viste videre ekspansjon, men konkurransen var tøff og flere forhold førte til nedleggelse.
Tomt:

Tomten strekker seg helt fra Oreveien og ned til Vansebekken. Det gir mulighet for innkjøring/trappefri adkomst på 2 nivå og kombinasjon av sentral beliggenhet, solfylt og usjenert. Store parkeringsareal er tilgjengelig på begge nivå om dette er ønskelig. I ny reguleringsplan er det åpnet for bygging av et bygg for felles bruk i grensen mot vest. Det er og mulighet for videre utnyttelse/bebygging av forretning og leilighet på området mellom Oreveien og trebygget.

Bygningsmassen er satt opp i 3 byggetrinn.
1. Trebygget var først ut. Dette bygget sine hovedkonstruksjoner ble demontert flyttet og satt opp i Oreveien 17. Det har fantastiske skrudde takkonstruksjoner. Ved å åpne opp himlingen og heller isolere utvendig på eksisterende tak samt å trekke inn takterrasser med glass kan en få en fantastisk Penthouse. Det er og mulig å bygge 2 leiligheter med 2 soverom på loftet i dagens bygg. 1. Etasje. Store deler av gulvflate er støpt da det var produksjonshall og lakkeringsverksted her. Lamineringspressen står enda i lokalet og er et fantastisk skue av skikkelig manuelt maskineri som imponerer mange. Lakkeringsavsug og filter er malt og bygget om til speilnisje, men avsug er her fremdeles. Der var leilighet, utstillingslokaler, kontorer, garderobe og i kjelleren lager bad og vaskerom. Med 300m2 grunnflate er det god plass til 3 leiligheter i 1. etasjen (totalt 5 leiligheter + 300m2 i kjeller), eller en fantastisk enebolig med et hav av plass som det som vises i dag. Takhøyde opp til bærende konstruksjon er ca 2,8-3m. Dette tillater gode etasjeskiller, eller en flott romfølelse med full utnyttelse av høyden.
2. Storhallen med over 5m takhøyde i møne og 250m2 åpent rom er et spesielt skue. Vi har latt endel av sponavsuget med vifte, tank og kanaler stå igjen da dette er selve lungen i en trevarebedrift. Det kan selvfølgelig fjernes. Under dette er det et "hemmelig rom" som få kjenner til da det kun har inngang utenfra. Ønsker du innendørs basseng er dette allerede forberedt. Det er en stort kvadratisk sponsamler basseng på over en meters dyp i etasjen under. Det er trapperom for nedgang til etasjen under. Vipps så kan du få utvide med 250-700m2 til, inkludert 150 m2 garasje. Grunnplanet under storhallen er i dag delt av med lecablokker og en lettvegg, men kan åpnes opp. Fabrikkeier hadde en mindre bedrift i denne etasjen de siste år før vi kjøpte. Alt dette (250m2) på grunnplanet i murbygget kan bygges om til boformål. Vi har prosjekttegninger som viser muligheter for totalt 6 leiligheter i dette bygget. Forutsetter tilgang på deler av nabotomt. Bygget er bygget i murblokker og har isolert tak, men må isoleres ytterliggere for boformål.
3. Funkishallen med flatt tak var siste byggetrinn. Bygget i 1986. Ca 150m2 på hver av etasjene. Med dagens reguleringsplan kan 1 etasje bygges om til boformål og parkering på grunnplan. Det er utsparing for en rekke takvindu som kan settes inn om du ønsker det. Vi har lagt nytt tak og isolert opp mot TEK 10 boligkrav. Vegger er i elementbetong og har noe isolasjon. Leddporten er ca 3x3m og det er inngangsdør ved siden av. Solfylt mot sør og le for nordvest kuling utenfor porten. Det er grunn til æ tro at taket kan benyttes til takterrasser, eller bygges opp med flere leiligheter. 4,5m takhøyde mellom dragere gjør at en kan bygge "loft"/hems i 1 etasje og få mer enn 100m2 ekstra arealer.

Bygningene må tilfredstille krav for bolig for å kunne omdisponeres (noe reguleringsplanen åpner for). Kjøper må sette seg godt inn i gjeldende krav og kan få mange gode råd på veien. Vi har tidligere fått rammetillatelse til å bygge 12 leiligheter i fabrikkbyggene. Full utnyttelse som dette forutsetter tilgang på noe av tomten Oreveien 15. Er målet å bruke eiendommen som forretning ligger det meste til rette allerede. God eksponering mot Oreveien og gode parkeringsmuligheter.

Roligheden Terrasse AS
Om eiendommen Oreveien 17
Liland Trevare i Oreveien 17 var i en rekke år en svært viktig bedrift I Farsund kommune. Det var mer enn 25 ansatte på det meste. Fabrikken produserte dører, vinduer, sprosser, kjøkken etc. Bedriftens bygningsmasse ble satt opp i flere trinn.

Det eldste trebygget (1) var gjenbruk fra en annen eiendom. Dette er ca 300m2 i grunnflate og med to etasjer og loft er dette bygget ca 750m2. Neste byggetrinn var bygget (2) nærmest bekken mot nord. Dette er ca 250m2 i grunnflate, har to etasjer og takhøyde nok til å bygge loft. Grunnplanet er skilt av med murblokker og en lettvegg, men kan åpnes opp til ett stort rom, samme som i etasjen over som er åpen. Siste byggetrinn (3) fra 1986 har to etasjer på ca 160m2. Grunnplan og 1. etasje har samme gulvhøyde som bygg 2. 1. etasje har ankomst med både dør og kjøreport (på 3x3m). Dette vil og være naturlig inngang til bygg 2. Pr i dag kan en kjøre bil mellom bygg 1 og 2. Hallen i bygg 3 har takhøyde på ca 4,5m med flatt tak. Isolasjon og taktekke er skiftet og innehar isoleringsgrad iht retningslinjer i TEK 10 byggekrav. Det er utsparinger til er rekke takvindu og dette kan enkelt settes inn hvis behov. 1 etasje har og noe isolasjon i elementveggene.

Regulering og byggeplan

Vi kjøpte eiendommen i 2004 med mål om å bygge leiligheter i fabrikken, eller nybygg på tomten. Flere arkitekter ble engasjert og en rekke skisseprosjekter ble produsert. Ny reguleringsplan ble laget og godkjent og den åpner for store muligheter for eiendommen. Vi fikk godkjent rammesøknad for bygging av 12 leiligheter i fabrikken, men stoppet grunnet manglende fastpris og risiko samt jobb og bosituasjon. Hele arealet for fabrikken kan benyttes til bolig og parkering om kravene i reguleringsplan og byggekrav i kommunen blir fulgt. Det er ikke boplikt i Farsund og således kan en eventuell bolig brukes som fritidsbolig iht dagens regelverk. “Norges største fritidsbolig”?
Parallelt med arkitektplaner var det viktig for oss å ta vare på eiendomsmassen slik at den kunne bevares. Dette arbeidet har pågått i 10 år og etterhvert som de gamle flotte byggene fikk omtanke, lys, varme og noen strøk maling kom det mer og mer frem at eiendommen er unik. Det å ha 1500m2 gulvflater å planlegge ut fra er utfordrende for mulighetene er mange. En blanding av funkis stil med med flatt tak og 4,5m takhøyde. Lager, forretning, eller en leilighet på 150m2? Porten blir da terrassedør mot sør. Solfylt. Usjenert. Sentralt. Ønsker du 700m2 på en flate er det også en mulighet. De tre byggene har vært brannseksjonert separat, men er sammenkoblet med dører og gulvhøyden er den samme på hele hovedetasjen og størstedelen av grunnplanet.
Teknisk tilstand
VVS/Elektrisk. Hele det elektriske anlegget har blitt sjekket og mye er nytt. Det er sikringsskap og fordelinger ut i alle bygg. Flere nye skap, tilførsels ledninger, jordfeilbrytere og automatsikringer har kommet til. Det er nå strøm i alle rom, varmt og kalt vann og flere operative WC. Inntakledning for vann og strøm er av store dimensjoner da det var et stort behov i den tidligere fabrikken. Oppvarming er elektrisk og varmepumper, eller andre mer energivennlige kilder bør installeres når byggene skal tas i bruk.
Overflater
Det er brukt store ressurser på å hindre fuktintrengning på vegger og tak. Nytt tak er for et par år tilbake lagt på det nyeste bygget. Eternitten på de to eldste byggene bør skiftes ut. Dette er ikke utført på bakgrunn av usikkerhet om bruksområdet for eiendommen.
Gulv
Mur og betong elementbygget har begge støpte gulv i begge etasjer. Trebygget har i hovedsak støpte gulv på grunnplan. I 1. etasjetrebygg er det murgulv på ca 50% av arealene. Loftet har tregulv.

Det er opp til deg.
1500m2 gulvareal i tidligere fabrikklokaler står og venter på å bli tatt i bruk, eller ferdigutviklet som boliger. Vi har pusset opp og vedlikeholdt byggene utvendig og innvendig. I tillegg har vi kjøpt og fått brukte møbler og inventar som blir satt ut som inspirasjon. Ønsker du å bygge nytt, eller bygge ut ytterliggere er det store muligheter for dette også. Vi har tidligere fått rammetillatelse for å bygge 12 leiligheter i fabrikkbyggene.
Området
Vanse sentrum er et område i vekst og det er aktiv handel i etablerte og nyetablerte bedrifter. Vi kan nevne noen: 3 matvareforretninger, treningsstudio, blomsterhandler, apotek, cafe og bar, kiosker, gatekjøkken, bokhandel, klær, sko, lege, tannlege, banker, aktivitetssenter, frisører, møbel og interiør, fotpleie, massasje, negledesign, felleskjøp, bilforhandler og verksted, barne og ungdomsskoler, barnehage, friidrettsbane, svommehall, ambulanse, brannbil, bensinstasjon og gjenbruksbutikk.
Eiendommen har 40m «strandlinje» til Vansebekken.

Adresse: Oreveien 17, 4560 Vanse, Norway
Telefonnummer: 992 69 938
By: Vanse
Rute: Oreveien 17
Postnummer: 4560


Nærliggende lignende selskaper
Mindejordet 16 Mindejordet 16 461 meter Mindejordet 16, 4560 Vanse - Et totalrenovert og påbygget lukseriøst rekkehus. Kommer...
Bekkevollen Mansion Bekkevollen Mansion 2 km BareForGøy
Biland Biland 3 km Moderne og prisgunstige boliger i familievennlig område.
Kommenter på dette stedet

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler