ÅRSRAPPORT FOR SOS-BARNEBYER HEDMARK 2012.
I Hedmark er vi 20 frivillige fordelt på 4 grupper, hvorav en gruppe – Tolga- består av en person.
Aktiviteten
SOS-barnebyers arbeid
SOS-barnebyer arbeider med langsiktig bistand til barn som har mistet eller står i fare for å miste omsorgen fra sin familie. Våre programmer bidrar til å gi barn en trygg oppvekst. Vi gir barn som er alene et nytt hjem, omsorg og trygghet i en SOS-barneby. I tillegg arbeider SOS-barnebyer for å forebygge foreldreløshet gjennom våre familieprogram.
Alle har behov for et trygt hjem
Noen ganger klarer ikke foreldre alene å gi barna sine en trygg oppvekst, og noen barn har ingen til å ta vare på seg. Det er disse barna SOS-barnebyer hjelper.
Det barna har til felles, er at de trenger et trygt hjem. Et hjem der de opplever omsorg og får muligheten til å utvikle seg.
Det trygge hjemmet kan skapes på ulike måter. SOS-barnebyer ser etter den beste løsningen for hvert enkelt barn. Når alle midler er prøvd og det fortsatt ikke er mulig for et barn å vokse opp i sin egen familie, kan en mulighet være å få en ny familie i en SOS-barneby. Her får barnet en fast omsorgsperson, som oftest en SOS-mor, og det opplever å bli sett og godtatt for det mennesket det er. SOS-barnebyene bygger på en velfungerende modell som har vist seg slitesterk gjennom 60 år, og i alle kulturer.
Familieprogram styrker omsorgen
SOS-barnebyers ønsker at alle barn skal få vokse opp i sin egen velfungerende familie. Gjennom SOS-familieprogram får vanskeligstilte familier i lokalmiljøet rundt barnebyene hjelp til å klare seg selv og skape et trygt oppvekstmiljø for barna sine. Familiene får hjelp til å skaffe seg en inntektskilde, som å gå på sykurs og starte syverksted hjemme, eller anlegge en grønnsakshage. Skoleplass til barna, mikrolån, matforsyninger, psykososial rådgivning er andre tilbud som kan styrke familiene.
Helse- og utdanningstilbud
For at familier skal kunne gi barna sine en trygg oppvekst, må grunnleggende tilbud være på plass i samfunnet. Derfor sørger SOS-barnebyer for helse- og utdanningstilbud, enten gjennom egne prosjekter eller i samarbeid med ansvarsfulle partnere.
SOS-barnebyer driver i dag over 2 000 programmer i 132 land, og når alt kommer til alt handler det om å gi barn et trygt hjem. Målet er å skape en grobunn for trygge og selvstendige voksne, som i sin tur kan bidra til å bygge opp det samfunnet de lever i.
Lokal forankring
SOS-Norge samarbeider med selvstendige, nasjonale SOS-organisasjoner i hvert land. De nasjonale SOS-organisasjonene er ansvarlige for å igangsette, planlegge og gjennomføre programmene.
SOS-barnebyer ansetter lokale medarbeidere og har over 32 000 lokalt ansatte. Det sikrer at vi har medarbeidere med kunnskap om lokale samfunnsforhold og landets kultur.
Legg til dette kortet på nettstedet ditt;
Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler