facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Frivillige for SOS-barnebyer Hedmark

Frivillige for SOS-barnebyer Hedmark

Info

ÅRSRAPPORT FOR SOS-BARNEBYER HEDMARK 2012.

I Hedmark er vi 20 frivillige fordelt på 4 grupper, hvorav en gruppe – Tolga- består av en person.

Aktiviteten

Historie


SOS-barnebyers arbeid

SOS-barnebyer arbeider med langsiktig bistand til barn som har mistet eller står i fare for å miste omsorgen fra sin familie. Våre programmer bidrar til å gi barn en trygg oppvekst. Vi gir barn som er alene et nytt hjem, omsorg og trygghet i en SOS-barneby. I tillegg arbeider SOS-barnebyer for å forebygge foreldreløshet gjennom våre familieprogram.

Alle har behov for et trygt hjem
Noen ganger klarer ikke foreldre alene å gi barna sine en trygg oppvekst, og noen barn har ingen til å ta vare på seg. Det er disse barna SOS-barnebyer hjelper.

Det barna har til felles, er at de trenger et trygt hjem. Et hjem der de opplever omsorg og får muligheten til å utvikle seg.

Det trygge hjemmet kan skapes på ulike måter. SOS-barnebyer ser etter den beste løsningen for hvert enkelt barn. Når alle midler er prøvd og det fortsatt ikke er mulig for et barn å vokse opp i sin egen familie, kan en mulighet være å få en ny familie i en SOS-barneby. Her får barnet en fast omsorgsperson, som oftest en SOS-mor, og det opplever å bli sett og godtatt for det mennesket det er. SOS-barnebyene bygger på en velfungerende modell som har vist seg slitesterk gjennom 60 år, og i alle kulturer.

Familieprogram styrker omsorgen
SOS-barnebyers ønsker at alle barn skal få vokse opp i sin egen velfungerende familie. Gjennom SOS-familieprogram får vanskeligstilte familier i lokalmiljøet rundt barnebyene hjelp til å klare seg selv og skape et trygt oppvekstmiljø for barna sine. Familiene får hjelp til å skaffe seg en inntektskilde, som å gå på sykurs og starte syverksted hjemme, eller anlegge en grønnsakshage. Skoleplass til barna, mikrolån, matforsyninger, psykososial rådgivning er andre tilbud som kan styrke familiene.

Helse- og utdanningstilbud
For at familier skal kunne gi barna sine en trygg oppvekst, må grunnleggende tilbud være på plass i samfunnet. Derfor sørger SOS-barnebyer for helse- og utdanningstilbud, enten gjennom egne prosjekter eller i samarbeid med ansvarsfulle partnere.

SOS-barnebyer driver i dag over 2 000 programmer i 132 land, og når alt kommer til alt handler det om å gi barn et trygt hjem. Målet er å skape en grobunn for trygge og selvstendige voksne, som i sin tur kan bidra til å bygge opp det samfunnet de lever i.

Lokal forankring
SOS-Norge samarbeider med selvstendige, nasjonale SOS-organisasjoner i hvert land. De nasjonale SOS-organisasjonene er ansvarlige for å igangsette, planlegge og gjennomføre programmene.

SOS-barnebyer ansetter lokale medarbeidere og har over 32 000 lokalt ansatte. Det sikrer at vi har medarbeidere med kunnskap om lokale samfunnsforhold og landets kultur.

Adresse: Fartveien 430, 2324 Hamar, Norway
Telefonnummer: 004797427090
on.enilno@ttsa
By: Hamar
Rute: Fartveien 430
Postnummer: 2324


Kommenter på dette stedet

Anmeldelser, anvisninger og kontaktinformasjon Frivillige for SOS-barnebyer Hedmark.

Hamar frivillig organisasjon

åpningstider, plassering. Fartveien 430 hamar ıdeell organisasjon kart bykart, satellitt visning. Frivillige for SOS-barnebyer Hedmark adresse, telefonnummer, utsikt over gaten, postnummer. På denne siden kan du finne selskaper som ligner på Frivillige for SOS-barnebyer Hedmark. På dette nettstedet kan du dele dine kommentarer og erfaringer om Frivillige for SOS-barnebyer Hedmark med andre mennesker.

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler