facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Galleri Vesterålen

Galleri Vesterålen

Historie

Galleri Vesterålen ble, som et av de første private galleri i Nord-Norge, etablert på Sortland i 1982 av Hulda og Jens-Anton Johnsen. Driften omfattet salg av kunst og innramminger i eget rammeverksted med separate og kollektive utstillinger, -gjennomsnittlig hver annen måned i de første 3 - 4 årene. Tilbudet ble godt mottatt og galleriet fikk etter hvert kontakt med mange kunstnere. Utenom presentasjon av kunst i gallerilokalene på Sortland, ble det arrangert flere utstillinger i vesterålsregionen.

I årene som har gått er Galleri Vesterålen etter hvert blitt et begrep i regionen når det gjelder kunstformidling og med kunder fra hele landet. Helt fra starten av har galleriet arbeidet for å presentere kunst og innramminger av høy kvalitet. I årene frem til 1993 var det nært samarbeid med kunstnere som Ferdinand Finne, Kaare Espolin Johnson, Jarle Rosseland, Anne Breivik, Karl Erik Harr samt et tyvetalls andre norske..

I 1993 ble eierforholdet for galleriet endret fra privat firma til aksjeselskap. I denne perioden opprettet galleriet forbindelse med nye kunstnere som Eva og Jan Harr, Thorstein Rittun, Elling Reitan, Rolf Groven, m.fl.

I april 2000 ble aksjeselskapet oppløst på grunn av daglig leders helsetilstand, og Hulda og Jens-Anton Johnsen overtok galleridriften og videreførte den som privat foretak frem til februar 2005 da galleriet med tilhørende rammeverksted ble solgt til Asbjørn Hjelle og Geir Inge Nyvold som har besluttet å videreføre galleridriften som aksjeselskap under navnet, Galleri Vesterålen AS (NO 987 824 751 MVA).

Driften av galleri og rammeverksted vil bli uendret når det gjelder krav til kvalitet på kunst og innramming. Galleri Vesterålen AS flytter inn i nyoppussede større lokaler i Sortland sentrum v/Sortland Storsenter(tidligere Torleif Seiro).

Galleri Vesterålen AS jobber kontinuerlig med å tilknytte seg nye kunstnere for å kunne presentere anerkjent samtidskunst. Vi bestreber oss hele tiden på å profilere seriøse kunstnere, noe vi mener hever nivået på vår kunstformidling og ikke minst garanterer kundene kvalitet.

Det er viktig å merke seg at det vi formidler av bildende kunst, finnes i ulike prisklasser, formater og teknikker, og at vi i dag kan vise over 500 ulike arbeider i galleriet. Og skulle det være spesielle ønsker fra våre kunder, vil vi gjøre alt for å oppfylle disse.

Adresse: Strandgata 33, 8400 Sortland, Norway
Telefonnummer: 76 12 52 00
By: Sortland
Rute: Strandgata 33
Postnummer: 8400


åpningstider

Mandag: 10:00 - 15:30
Tirsdag: 10:00 - 15:30
Onsdag: 10:00 - 15:30
Torsdag: 10:00 - 15:30
Fredag: 10:00 - 15:30
Lørdag: 11:00 - 15:00

Nærliggende lignende selskaper
Malerier Are Vangen Malerier Are Vangen 101 meter Malerier akryl
Jane Helen Design Jane Helen Design 4 km Designer scarves, in merino wool and silk. Bracelet in fishleather. Pillows in luxur...
Lihallen kulturgård Lihallen kulturgård 7 km Bare utsynet er vel verd besøket. Mange vakre bilder av en kunstner som vil spre lys...
Galleri Jenshagen Galleri Jenshagen 8 km Art by Frank Jenshagen. Our gallery is open as long as we are at home, but please ca...
Atelier Blåheia Atelier Blåheia 9 km Alt til Scania. Exelent service
Anmeldelser
Spennende malerier og meget god service
Kommenter på dette stedet

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler