facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Gamlebyen, Fredrikstad - Opplevelser og originale butikker

Gamlebyen, Fredrikstad - Opplevelser og originale butikker

Info

Denne siden oppfordrer mennesker til å dra til Gamlebyen i Fredrikstad ;) Legg gjerne igjen en hyggelig kommentar om hva du syns om Gamlebyen, eller en tilbakemelding om et opphold du har hatt her ;)

Historie

Dette er en side opprettet i forbindelse med arbeidsuken på Kvernhuset Ungdomsskole. Hannah Kongrød var utplassert i Sterk Kommunikasjon, i uke 2014 og fikk i oppgave å lage en Facebookside for å få flere besøkende til Gamlebyen i Fredrikstad.





Historien


Gamlebyen i Fredrikstad er Nord-Europas best bevarte festningsby. Byen ble grunnlagt av Kong Fredrik II i 1567, fordi Sarpsborg ble flyttet på grunn av mange branner og angrep fra svenskene. Helt tilbake til 1500-tallet har byen hatt store branner, totalt har byen brent ned seks ganger. Den er en av Norges mest populære attraksjoner. I hus fra 1700-hundre tallet, ligger små butikkker, cafer og Hoteller.



Steder å spise

Om man skal bli sulten, er det kjempe flotte alternativer. Hvis man har barn i familien eller kanskje bare har lyst på pizza, har Peppes Pizza sin egen restaurant nesten rett ved inngangen til Gamlebyen. En annen flott restaurant er Tamburhagen. Den åpner 1 Mai hvert år og har rundt 350 sitteplasser. Om man bare er småsulten, finnes det to veldig fine kafeer. De har ferske varer hver dag og det har en fin og rolig stemning. De heter Gamlebyen Konditori og Mor


Hva å gjøre i Gamlebyen

Hver lørdag i April til Desember er det et stort frimarked på Kongens torg. Gamlebyen har også et museum som har mange flotte og lærerike utstillinger.

I gå avstand utenfor Gamlebyen, ligger Kongstenhallen. Kongstenhallen er Fredrikstads største idrettsanlegg. I tillegg har Kongstenhallen et stort bade anlegg både ute og inne, og om sommeren er det kjempe flott å bade ute. Det passer for barn i alle aldre, fordi det både har et hoppetårn som man kan hoppe fra 5 meter, 7 meter og 10 meter, og et lite barnebasseng med fin liten sklie som er veldig populære blant barna. Inne i Kongstenhallen er det også flott å bade, fordi det store bassenget er delt inn to små avdelinger. På den ene siden kan barna leke forsiktig, mens på den andre siden er det rolig distanse svømming som gjelder.

Hvis du er forelsket i din tvillingsjel og kanskje er forlovet. Er det muligheter for å gifte seg i Gamlebyen. En butikk som heter agape, som ligger i gamlebyen, selger flotte brudekjoler.



Ferga


Måter å komme seg til gamlebyen på er fergen som går fra fastlandet. Da får man på en måte den ordentlige følelsen av selve stemningen byen skaper. Det første man blir ønsket velkommen av er noen flotte ender. Man kan jo også kjøre over Fredrikstadbroa. Før broa kom gikk den en bilferge, selvom de kanskje ikke var så mange som hadde bil på den tiden. Den aller første ferga var en robåt. Da folk fra fastlandet da skulle for eksempel på jobb som var forbi gamlebyen, så kjørte de da gjennom gamlebyen på veien dit. Fergestedet mellom Vestsiden og Gamlebyen var landets mest trafikkerte fergested inntil brua kom. Det er vel en av grunnene til at Gamlebyen er holdt så fin og oppegående.



Overnattings muligheter

Hvis man liker Gamlebyen så godt at man velger å overnatte der er Gjestegaardene kjempe flottealternativer. De har 40 rom i forskjellige størrelser og prisklasser. Man kan velge mellom to alternativer, enten Graffgaarden eller Artillerigaarden.

Graffgaarden er for de som vil være litt mere for seg selv. Alle rommene er nyoppusset, har eget bad og egen innredning. Siden det ikke er så mye biltrafikk i gamlebyen, nå som broen er bygget, så trenger man ikke å være redd for at man skal sove dårlig. Uansett er det senger av beste kvalitet man sover på. Når man bor på Graffgaarden blir frokosten servert på Prestegaarden, en restaturant like rundt hjørnet. Eller så går det jo helt fint ann å spise frokost på Gamlebyen Konditori som faktisk er rett over gaten. Den åpner 8 : 30, som er passende tid for frokost enten man bor sammen med familie eller sammen med kolleger.

Artillerigaarden er rimeligere en Graffgaarden. Rommene er store og sjarmerende, og finnes i forskjellige størrelser. Man kan velge mellom enkeltrom til femsengsrom. Det er fellesbad i korridoren i stedet for bad på hvert enkelt rom. Det er stor og flott spisesalong som møtes i når det er froskost. Artillerigaarden har et kjøkken som står til disposisjon til gjestene hvis de vil lage seg frokost eller andre måltider. Artillerigaarden har den populære lekeplassen som sin nærmeste nabo, så hvis man har med seg småbarn er dette et ypperlig valg av overnattingsted. Rundt hotellet ligger vakker natur og flotte vollanlegg.









Adresse: Voldgaten, 1632 Fredrikstad
Telefonnummer: ....................
By: Fredrikstad
Rute: Voldgaten
Postnummer: 1632


Kommenter på dette stedet

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler