facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Gamlegrendåsen

Gamlegrendåsen

Info

På Gamlegrendåsen nord har PK Hus prosjektert 6 eneboliger i rekke med carport, meget gode solforhold og høy standard.

Historie

Gamlegrendåsen(ofte kalt for Åsen) er et boligområde på den sørøstlige siden av Kongsberg med om lag 1 300 husstander fordelt på rekkehus, leiligheter, tette eneboliger og eneboliger, og er dermed det største boligområdet i Kongsberg. Arbeidet med å gjøre om Gamlegrendåsen til boligområde startet i 1977.
Området ved enden av Gamlebrua over Lågen ble kalt Gamlegrenda. Da var det naturlig at åsen bak fikk navnet Gamlegrendåsen. På Gamlegrendåsen lå det i sin tid 103 løkker på det meste, men området ble også brukt til beiter for dyr. På en av disse løkkene lå Ruudhytta, som var en liten stue som faren til Birger, Asbjørn og Sigmund Ruud hadde kjøpt. Her opprettet guttene et treningssenter som skulle vise seg å bli svært viktig for at Kongsberg skulle bli et sentrum for hoppsporten i mellomkrigsårene. Det finnes fortsatt mange fegater, rydningsrøyser og steingjerder i området. I boligfeltet er flere fegater beholdt som gangveier.

Gamlegrendåsen er fordelt på 5 grunnkretser i delområdet Kongsberg syd-østre.

I tillegg til Gamlegrendåsen skole finnes det 5 private og offentlige barnehager, en dagligvarebutikk, tre kunstgress-fotballbaner samt et lysløypenett i den nærliggende skogen.

Gamlegrendåsen blir i mange tilfeller feilstavet som Gamlegrendsåsen, både i dagligtale og skriftlig.
Gamlegrendåsen nord
9. september 2009 vedtok kommunestyret i Kongsberg at Gamlegrendåsen skulle utvides med et 350 dekar stort område på nordsiden av den eksisterende bebyggelsen. Området er høsten 2010 under bygging og skal få navnet Gamlegrendåsen nord og Gamlegrendåsen terrasse.

Gamlegrendåsen syd
17. oktober 2012 vedtok kommunestyret i Kongsberg å etablere et nytt boligfelt rett syd for den eksisterende bebyggelsen. Området har fått navnet Lafteråsen, og de første boligene sto ferdige tidlig i 2015.

Adresse: Hans Brattebergs vei, 3610 Kongsberg, Norway
Telefonnummer: 92 62 95 60
By: Kongsberg
Rute: Hans Brattebergs vei
Postnummer: 3610



relaterte søk: Skoler Kongsberg, Nye leiligheter Kongsberg, Ungdomsskole Kongsberg
Kommenter på dette stedet

Anmeldelser, anvisninger og kontaktinformasjon Gamlegrendåsen.

Kongsberg landemerke og historisk sted

åpningstider, plassering. Hans Brattebergs vei kart bykart, satellitt visning. Gamlegrendåsen adresse, telefonnummer, utsikt over gaten, postnummer. På denne siden kan du finne selskaper som ligner på Gamlegrendåsen. På dette nettstedet kan du dele dine kommentarer og erfaringer om Gamlegrendåsen med andre mennesker.

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler