facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Glomdalsmuseet

Historie

Glomdalsmuseet i Elverum er et av Nordens største frilufts-museum, og Norges tredje største i forhold til bygningsmasse. Museet ble stiftet av Magnus Hamlander i januar 1911. Det ble etablert som et kulturhistorisk museum for Solør og Østerdalen og museets område består idag av nærmere 100 bygninger; organisert i tun etter beliggenhet/kommune som begynner med Tynset og går i tilnærmet geografisk rekkefølge fram til Solør/Finnskogen. Et av museets eldste hus er Stemsrudstua, datert til ca. 1620.I dag er Glomdalsmuseet en av syv avdelinger i Anno museum, tidligere Hedmark fylkesmuseum. Formidling av romanifolkets (taterne) historie ble oppnevnt til museets særoppgave av Kulturdepartementet, hvoretter det flerkulturelle Norge gjennom flere hundre år fortelles gjennom utstillingen Latjo drom. En annen fast utstilling er Fra sverd til stridsvogn - Hedmarks militære historie gjennom 1000 år, som finnes i Steinbygningen. Glomdalsmuseet huser over 60 000 bind fra Helge Væringsåsens samlinger, i tillegg til en omfattende kunstsamling som ble skjenket til Elverum kommune av hans arvinger.Det flerkulturelle NorgeGlomdalsmuseet har i sitt friluftsmuseum flere bygninger som representerer byggeskikken til skogfinner som slo seg ned i grensetraktene mot Sverige. Sørsamisk kultur er også representert i samlingene. På 1990-tallet påtok museet seg oppgaven å dokumentere og formidle romanifolkets kultur og historie gjennom utstillingen. For å styrke formidlingen av romanifolkets historie og kultur lanserte museet i 2006 den permanente utstillingen Latjo drom, som ble til i samarbeid med blant annet Taternes Landsforening (TL) og Landsorganisasjonen for romanifolket (LOR). Vandreutstillingen Latjo drom ble ferdig i 2008. Museet lanserte senere nettutstillingen Latjo drom med utgangspunkt i samme materiale som vandreutstillingen.

Adresse: Elverum, Norway
By: Elverum


Anmeldelser
Stort og flott. Dette museet viser livet og bygninger i Østerdalen i gamle dager. Interessant utstilling inne som er verd et besøk. Gamle bygninger ligger spredt over et flott uteområde. Kort vei til Skogbruksmuseet.
Dette må vel være en av de bedre museer som jeg har vært. Det anbefales å ha en hel dag her. Du kan gå i fantastisk område der bygningene ligger idyllisk til. Ta med Prestøya også. Det er benker når beina verker. Blir du sulten finnes det løsninger på det. Kan ikke si annet enn du må bare innom her.
En utrulig fin plass både før store og små
Flotte utstillinger. Spesielt fasinerende var taterutstillinga. Trenger god tid her.
Flott museum. Moro å se hvor godt man har tatt vare på alle bygninger.
Har aldri vært inne der, har vært mye ute. Men ble positivt overrasket over hva de hadde inne. Kjempe fint sted, fin kafé og hyggelige ansatte.
Flott arbeidsplass
Sammen med Skohsmuseet et godt tilbud til en grei pris
Må sees i sammenheng med skogmuseumet, da dette er ganske lite, men har også mye historie fra krigstiden og tidligere utstyr fra sykehus osv.
Kommenter på dette stedet

Anmeldelser, anvisninger og kontaktinformasjon Glomdalsmuseet.

Elverum landemerke og historisk sted

åpningstider, plassering. Glomdalsmuseet adresse, telefonnummer, utsikt over gaten, postnummer. På denne siden kan du finne selskaper som ligner på Glomdalsmuseet. På dette nettstedet kan du dele dine kommentarer og erfaringer om Glomdalsmuseet med andre mennesker.

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Nærliggende lignende selskaper
Glomdalsmuseet Glomdalsmuseet 0 meter Veldig fint på sommeren med dyrene på museumsområdet, ikke minst kaninene som barna k...
Rådhuset Elverum Rådhuset Elverum 796 meter Sentrum i Elverum i karakteristisk etterkrigsstil . Byen ble rasert av tyske bomber 1...
Christiansfjell Fortress Christiansfjell Fortress 1 km Fantastisk bane med utfordrene og varierte hull
Revelberget Seter Revelberget Seter 11 km Oversatt av Google jeg elsket dette stedet!!! et så fantastisk reisemål for meg og fa...
Bjølset Grendehus Bjølset Grendehus 12 km Grendehuset for folk med hjertet på vestsida, hue opp og beina ned.
Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler