facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Høsbjør Birøkt

Høsbjør Birøkt

Info

Her deles informasjon og bilder fra birøkten på småbruket Hestsveen i Furnesåsen, hvor produseres honning i liten skala under foretaket "Høsbjør Birøkt".

Historie

Ved på bruket har vi hatt bier siden 2009. Interessen og ikke minst tiden til å drive med birøkt har vært svingende, men fra og med neste sesong skal det satses litt mer.

Har du kjøpt honning fra Høsbjør Birøkt, får du en naturlig og kaldslynget honning. At den er kaldslynget betyr at den ikke er varmebehandlet slik at alle næringsstoffer ivaretas. Honning man kjøper på butikken er ofte varmet opp for at den skal kunne tappes med maskiner, og med det sies det at en del av de nyttige næringsstoffene i honningen borte.

Forskjellen på og kjøpe honning direkte fra birøkter kontra fra butikk er ganske stor. Som nevnt er ikke honningen varmebehandlet, og ikke blandet sammen med honning fra birøktere over hele Norge om man kjøper direkte. Kjøper du honning på butikken i ditt nærområdet av et bestemt merke, vil den smake akkurat det samme om du kjøper den på en annen butikk ellers i landet. Kjøper du direkte fra en birøkter har den et eget særpreg og vil ikke kunne kjøpes noen annen plass.

Honningen fra Høsbjør Birøkt er i hovedsak honning basert på nektar fra villbringbær blomster. Biene har også hentet noe nektar fra blant annet kløver og løvetann.

Honning holder seg frisk og god i mange år (ofte mye lenger enn "best før" datoen på glasset) om den lagres den kjølig med tett lokk og uten sollys.

Noen glass kan et hvitt skumaktig belegg på toppen av glasset. Dette kaldes rimfrost og har ikke noe å si på kvaliteten, det er ofte relatert til at det har vært mye luft i honningen på tappetidspunktet eller om honningen har fått en rask nedkjøling fra tappetemperatur til lagring. Smaken og kvaliteten er alkevell ivaretatt!

Adresse: Hestsveen / Høsbjørvegen 409, 2388 Brumunddalen, Hedmark, Norway
Telefonnummer: 93676759
By: Brumunddalen
Rute: Hestsveen / Høsbjørvegen 409
Postnummer: 2388


Kommenter på dette stedet

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler