facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Hardangerjakten Caroline af Sandnes

Hardangerjakten Caroline af Sandnes

Info

Caroline ble bygget i 1885 i Kristiansund av båtbygger Børve, har hjemmehavn i Sandnes og brukes til seiltrening, skoleturer og private arrangement..

Historie

Caroline het opprinnelig Trine, og ble bygget i 1885 i Kristiansund av båtbygger Børve. Han var på den tid en meget anerkjent jaktebygger.

Båten hadde en typisk jakterigg bestående av: storseil, toppseil, fokk, klyver, jager og breifokk.

Frem til 1939 gikk den for seil langs kysten med saltfisk. I 1939 fikk den installert motor for første gang - en 12 hesters Skandia Lysekil. Etter en periode i trafikk med saltfisk gikk den over til å føre rogn, derav navnet den hadde når den ble solgt til Sandnes: Rogna.

Båten gjennomgikk en større ombygning i 1950. Det var nok da den fikk det utseende den hadde da den kom til Sandnes. På 70-tallet var jakten ofte å se i Gandsfjorden under navnet Rogna. Turen gikk da som oftest til O.C. Østrått for å frakte belegningsstein og lignende.

Adresse: Daleveien, 4328 Sandnes, Norway
Telefonnummer: 4792428835
By: Sandnes
Rute: Daleveien
Postnummer: 4328


Nærliggende lignende selskaper
SHELL Åsedalen SHELL Åsedalen 3 km Skulle vaske bilen og hadde det litt travelt. Så var det tull med vaskemaskinen. Så i...
Kommenter på dette stedet

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler