facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Haslum kirke

Adresse: Kirkeveien 143, 1344 Sandvika, Norway
Telefonnummer: 67525750
By: Sandvika
Rute: Kirkeveien 143
Postnummer: 1344



relaterte søk: Haslum menighet, Babysang Haslum kirke, Haslum menighet ansatte, Haslum kirke begravelser, Haslum kirke julaften 2021, Haslum kirke bryllup, Julekonsert Haslum kirke, Høvik menighet
Anmeldelser
Kirken ligger ved Kirkeveien på Haslum i Bærum. Den opprinnelige romanske delen er bygget i kalket mur på 1100-tallet og fremdeles i bruk, og 800-årsjubileum ble feiret i 1990. Det har fra gammelt av eksistert et viktig veikryss her, med forbindelser til Oslo, Nidaros og Ringerike. I området skal også cistercienser-munker ha drevet gårdsdrift for å skaffe mat til klosteret på Hovedøya. Det foreligger derfor en teori om at munkene derfra bygget denne kirken på samme tid som Halvardskatedralen i gamlebyen i Oslo ble bygget. Kirken skal opprinnelig ha vært en langkirke, men allerede etter 100 år ble kirken for liten, så den ble bygget om til en korskirke, slik som den også fremstår i dag. Rundt 1300 skal kirken ha hatt 12 altere for forskjellige helgener. Figurer fra disse altrene skal finnes på Universitetets Oldsaksamling. Kirken ble ombygget i 1853 ved arkitekt P.H. Holtermann. I 1924 ble kirken forsøkt tilbakeført til sitt opprinnelige utseende, selv om lite i dag står igjen fra middelalderen. Arkitekter var Finn Bryn og Johan Ellefsen.
Grunn får en stjerne 3 er man setter ingen stjerner på guds plass, plassen er i mot syn fantastisk bra, men for folket er den nok fylt av sorg, mindre, gleder, å ikke gleder, så jeg vil ikke dømme over guds plass.
Stein kirke helt øverst i veien som går gjennom Haslum i Bærum. Rundt 15-20 min å gå fra Haslum tbanestasjon oppover bakke hele veien. Rundt 3 km fra Bekkestua sentrum. Krematorium rett bak kirke - litt lenger bort bak dette igjen, ligger menighetshuset.
Min lokalkirke og en av Norges eldste stenkirker med sin nesten 1000 år lange historie. Vel bevart og godt vedlikeholdt, den kalkes fortsatt jevnlig. Klassisk kors-kirke med plass til et hundretall mennesker totalt. Flott beliggende i Bærum. Tilhørende gravlund ligger også på Godthåp.
D store kapell er kjempe bra Hyggelige mennesker som jobber Her. Haslum kirke er også en veldig hyggelig kirke.Mange som gifter seg Her. Koselige omgivelser og gravplassen er også veldig flott. Anbefales på det sterkeste
Jeg besøkte min bror og svigerinne, når jeg var på kirkegården. Likeledes min svigerinne,Turid, til min bror, Arne Erik, som fortsatt lever.
Besøkte gamle kamerater. Flott kirke, gravlunden fredelig. Hvem av "beboerne" vil kunne bråke her?
Ærverdig gammel kirke som er verd et besøk. Meget godt vedlikeholdt. En av de eldste korskirken i landet. Kirken har teleslyngeanlegg. For personer som benytter hørselshjelpemidler. Gode parkeringsmuligheter.
Kirken jeg sokner til og oppsøker flere ganger i året. Første gang for ca 71 år siden min egen dåp.
Tilhører Haslum kirke Her skal jeg ligge når den tid kommer. En flott kirke
Kommenter på dette stedet

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler