facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Helle Gard

Helle Gard

Info

På Helle Gard produserer vi storfe- og lammekjøt av gamle, norske rasar. Vi har også tre utleiehytter med gjester fra hele verden.

Historie

Gården befinner seg i den lille grenda, Helle, i Naustdal kommune. Den ligger vakkert til rett ved Førdefjorden og med utsikt mot det mektige Heilefjellet, med breen, Blåfonna.

På gården driver vi med ammeku og sau. Vi har valgt å satse på utrydningstruede, gamle norske raser, som vestlandsk raudkolle og grå trøndersau. Disse sjeldne dyrene passer perfekt inn i den Vestlandske naturen og er med på å holde kulturlandskapet åpent. Samtidig bevares også det artsrike mangfoldet. De første dyrene våre kom til gården sommeren 2016. Vi er nesten i mål med å bygge opp besetningene, og vi vil etterhvert selge livdyr og tilby kjøtt av god kvalitet og andre gårdsprodukt. Målet vårt er å drive et bærekraftig landbruk.

VESTLANDSK RAUDKOLLE
Vestlandsk raudkolle er et resultat av en sammenslåing mellom feet i Rogaland og lyngdalsfeet. Rasen er kjent for godt lynne, livlig temperament, god holdbarhet, gode bein og klauver, lett kalving, god fruktbarhet og helse. Mordyrinstinktet er også stort hos rasen. Raudkolla er nøysomme beitedyr både på innmark -og utmarksbeite. De utnytter gress i karrige beiter, der lauv og kratt er en viktig del av fóropptaket, og dermed holdes kulturlandskapet åpent. Rasen er også lett på foten, den er seig og kommer seg fram nesten overalt og lager ikke stygge beitetråkk.
På 1950 -og 60-tallet var raudkolla den dominerende rasen med over 60000 dyr. I 2014 var det registrert omtrent 150 avlskyr, og den er dermed kritisk trua.

GRÅ TRØNDERSAU,
med den "særs fine ulla" var regnet som utdødd inntil en besetning ble funnet i Telemark i 1992. I dag finnes det ca. 500 vinterfôra søyer av grå trøndersau. Det antas at rasen har oppstått som en kryssing mellom tautersau, som lignet på den spanske merinosauen, og gammelnorsk sau. Rasen har myk, finfibret ull av crossbred-type. Det er en sau med gode morsegenskaper, og rasen har et utpreget flokkinstinkt. Den er svart på buk, bein og hode, med stålgrå ull på ryggen og sidene. Ulike grånyanser, fra lysegrå til svart, er vanlig, og brune ullspisser finnes også. Dyra kjennetegnes ved at de har en hvit flekk, "dråpe" under hvert øye.

GARDSTURISME
Vi har også tre hytter som leies ut til turister gjennom Airbnb og Tripadvisor, en for sommersesongen og de andre kan leies gjennom hele året. Helle er en perfekt plass der en kan slappe av, gå turer, fiske og oppleve vakker vestlandsk natur.

I «bua» kan en få følelsen av å reise tilbake i tid, nesten 200 år, anno 1849. I «gamle dager» ble det oppbevart både klær og mat, og det var også brukt som posthus på Helle. Det er plass til seks overnattingsgjester.

Mariahytta er ei lita, koselig tømmerhytte. Den ble totalrenovert i 2015, til en lys og moderne stil. Det er ingen soverom i hytta, men i stua er det dobbel sovesofa og ei enkeltseng. Denne hytta er svært populær for par som ønsker noe som er akkurat passelig i størrelse.

Hytta ved sjøen har to soverom og plass til fire personer. Den ligger idyllisk til rett ved sjøen og stranda.



"- Bærekraftig storfe- og lammekjøt av grasfóra, gamle, norske rasar - vestlandsk raudkolle og grå trøndersau.- Tre koselige gjestehytter med plass til 3, 4 og 6 gjester.- Selvbetjent gardsutsalg - alltid åpent - egg frå utegående høner og ender, grønnsaker, poteter, ullprodukter, ved osv."
Adresse: Helle, 6817 Naustdal
Telefonnummer: 99364898
on.dragelleh@tsop
By: Naustdal
Rute: Helle
Postnummer: 6817



relaterte søk: Helle Gaard Saltnes
Anmeldelser
Verdens koseligaste gard, som prioritere dyrens velferd
Kommenter på dette stedet

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler