facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Hellesylt Feriehytter - Stadheim Gård

Info

Hytteutleie
2,5 km fra Hellesylt Sentrum
GPS Kordinater hit:
N 62 04.347
E 006 54.410

Historie

Historie:
Stadheim Gård ligger nederst i Sunnylvsbygda. På folkemunne sier en Synnølva. Den eldste skrivemåten vi kjenner til, er brukt i Aslak Bolts jordbok fra 1432; Sunnifli. Etter 1800 tallet ble dette endret til Sunelven, og i dag Sunnylven. Stadheim er på folkemunne kalt "Steim" og har også vært skrevet på en rekke måter opp igjennom tiden, bla: Stadeime, Staym, Stadim, Stadum, Stadimb, Staimb og Stadem.
På det gamle tunet på Stadheim hadde gårdbrukere husene sine, ca 90 moh. Tunet ligger under en stor hammer, opp mot Steimsnibba, denne hammeren sørger for at husa er trygge for eventuelt snøras. Hvis det går ras, så vil dette dele seg i 2 på hver side av denne hammeren, og gå på oppsiden og nedsiden av tunet. Dette er nok grunnen til at husene står så tett her oppe. Gårdene ble drevet på tradisjonelt vis, og det var et yrende liv her med geiter, høner, kyr, hest, og sau. Det var folk i alle hus, og sommeren var en hektisk tid når gras og fôr skulle slåes med ljå, og hesjes. Det tok flere uker! I dag, med moderne utstyr tar de slåtten på et "par timer".
I dag blir gårdene brukt som ferieboliger, unntatt vår. Vi tok over, og flyttet fra østlandet og til vestlandet i 2009. Hyttene ble satt opp i tidsperioden fra 1985 til 1995 av Paul Stadheim, Åse Stadheims far.

Adresse: Bygda 263, 6218 Hellesylt
By: Hellesylt
Rute: Bygda 263
Postnummer: 6218


Nærliggende lignende selskaper
Stadheimfossen Camping & Hytter Stadheimfossen Camping & Hytter 0 meter Koselige små hytter, ved siden av elven og fossen.
Villa Norangdal Villa Norangdal 8 km Som tatt ut av eit eventyr. Og det ligg midt i smørøyet for fleire turar både på somm...
Anmeldelser
Fine hytter . Gode turmuligheter for store å små. Godt utstyrt.
Oversatt av Google jeg anbefaler Original Polecam
Kommenter på dette stedet

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler