facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Hvalstad Aktivitetspark

Info

En fantastisk aktivitetspark i Hvalstad Skolegård skapt av ildsjeler med støtte fra Sparebankstiftelsen, Gjensidigestiftelsen, Hvalstad IL, Betongpark, Crowdfunding, Kulturdepartementet og Asker Kommune! Kom på besøk!

Historie

Hvalstad aktivitetspark
– en sosial møteplass for idrett, aktivitet og lek.

I et samarbeidsprosjekt mellom Hvalstad idrettslag, Hvalstad vel og engasjerte foreldre, er det igangsatt et prosjekt for å utvikle en aktivitetspark i tilknytning til Hvalstad skole. Parken skal tilrettelegge for både idrett, egenorganisert aktivitet og sosiale møteplasser. For å sikre alle brukerinteresser og sørge for at utviklingen vil berike området for framtiden, er også skolen, elevrådet og foreldreutvalget inkludert i planleggingsprosessen.

Hvalstad aktivitetspark er tenkt utviklet ved å oppgradere området over elven fra skolen, der det i dag er en grusbane og en grovasfaltert flate med håndballmål og skateramp. Aktivitetsparken kan bli tredelt med kunstgressbane, rullepark og et område for klatring og frilek. I tillegg er det ønsker om gode sosiale soner rundt aktivitetsplassene. Hovedmålet er å kunne gi barna et bedre tilbud til aktivitet i nærmiljøet, og å skape en naturlig sosial møteplass for barn, unge, foreldre og besteforeldre.

Siden planene er under utvikling vil det være åpent for ideer og innspill fra alle brukergrupper og lokalmiljøet for øvrig.

Nærheten til skolen sikrer at området vil bli hyppig benyttet på dagtid. På ettermiddager og helger kan området brukes av idrettslaget til organisert aktivitet, og av lokale barn, unge og voksne til frilek, aktivitet og hygge.

Fra grusbane til kunstgress
Dagens grusbane har et stort behov for utbedring, og er tenkt erstattet med en ny kunstgressbane. Banen disponeres av skolen og Hvalstad idrettslag, og med kunstgress vil man få bedre forhold for både organisert og uorganisert idrett.
Hvalstad idrettslag har i dag 8 jentelag og 10 guttelag i aldergruppen 6 – 12 år, ca 25 bueskyttere og 5 treningsgrupper for voksenidrett. Idrettslaget har et stort behov for treningsflater for et økende antall barn og lag i de yngre alderstrinnene. Fordi det også er et stort behov for en isflate om vinteren, er det også viktig at kunstgressbanen er av en kvalitet som tåler islegging.

Rullepark, fri aktivitet og sosial møteplass
På området som i dag har grov asfalt, håndballmål og skaterampe, er det tenkt å etableres en rullepark, lekeområde, treningspark og sosiale områder.

Rulleparken blir tilrettelagt for sparkesykler, rullebrett, rullestoler, rulleskøyter og bmx. Hvalstad skole er en av tre skoler i Asker kommune som gir et tilrettelagt tilbud til barn med spesielle behov. Barna på denne avdelingen (Regnbuen) kommer fra hele Asker, og det vil ha høy prioritet å tilpasse parken for at barn med ulike forutsetninger kan leke sammen. Rulleparken vil også kunne brukes til egenorganisert aktivitet og trening innenfor de raskt voksende rullesportene.

På lekeområdet er det foreløpig foreslått klatring, fristativer til trening og parkour, benker og bord til glede for både små og store. Det er også avsatt plass til et multiområde med blant annet håndballmål og basketkurv.

Vi håper parken vil bli et løft for nærområdet, for skolen og for det frivillig drevne idrettslaget. Det vil også bli et viktig samlingspunkt for hele lokalsamfunnet. Hvalstad aktivitetspark er et dugnadsprosjekt med energi fra mange ildsjeler lokalt på Hvalstad. Prosjektgruppen arbeider godt sammen med Asker kommune og skolen. Vi er sikre på at vi skal få dette til sammen med dere!

Adresse: Hvalstadveien 25, 1395 Hvalstad, Akershus, Norway
Telefonnummer: 95129188
By: Hvalstad
Rute: Hvalstadveien 25
Postnummer: 1395


Kommenter på dette stedet

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler