facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Iglesia de madera de Lom

Historie

La iglesia de madera de Lom es una stavkirke medieval localizada en el municipio de Lom, en Noruega. Es una de las stavkirke más grandes; fue construida a finales del siglo XII, aunque experimentó cambios y reconstrucciones a lo largo de su historia. En el subsuelo se han encontrado interesantes huellas arqueológicas.

Adresse: Lom, Norway
By: Lom



relaterte søk: Iglesia de Borgund, Iglesia vikinga Noruega, Iglesia de Noruega, Iglesia Nórdica, Stavkirke interior
Anmeldelser
Man føler ett historisk sus når man går inn gjennom porten til Lom Stavkirke . Den over 1000 år gamle kirka er virkelig verdt ett besøk . Alt i fra steinmuren rundt kirka , porten , selve kirkegården med flere middelalderske hjulkors av kleberstein og ikke minst kirka som er en av de største stavkirkene i Norge . Det er gjennom tiden gjordt funn av graver , stolpehull og mynter over 2000 stk under arkeologiske utgravinger . Interiøret har flotte dekorasjoner og prekestolen fra slutten av 1700-tallet med akantusdekor utført av Jakob Sæterdalen . Så ta turen innom , det annbefales .
Flott kirke og område rundt, men det er den unge guiden som gjør opplevelsen. Ung jente på kanskje 20 år, men med et naturlig talent og ro som skulle tilsi årevis av erfaring. Vi var på besøk med to forskjellige 7. Klasser og barna og lærerne var mektig imponert over den strålende omvisningen vi fikk. Sånn skal det gjøres!
Fin museum kirke å besøke, også fordi det er en stavkirke. Husk at det er inngangs penger her. Verdt ett besøke
En godt bevart stavkirke. Her kan du også tydelig se den spennende utviklingen av bygget gjennom historien, både utvendig og innvendig.
Lom stavkirke er en stavkirke bygget ca 1160. Kirken er en av de største stavkirkene i Norge. Den vedlikeholdes høsten 2022 og blir påført tjære. Den unge guiden hadde interessante ting å fortelle fra kirkens historie.
Utrolig flott stavkirke fra 1180. Verdt å besøke. Fikk god info om kirkens opprinnelse etc
For et utrolig flott stykke håndverk. Vi skulle så absolutt hatt flere av disse stående rundt om i landet. Må og bør oppleves.
Jeg var her på langfredag i påsken; da var det ikke så mange mennesker her. Dette er et virkelig vakkert byggverk.Her kunne man også kjenne lukten av meget gammelt, behandlet treverk. Kirken var en opplevelse i seg selv.
Fantastisk kirke å besøke. Med all sin interiør, fra ulike epoker.
Flott stavkirke med opprinnelse tilbake til 1150-tallet. Første stedet det holdt valg på i Norge i 1814.
Kommenter på dette stedet

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler