Psykologisk institutt ved NTNU.
Les mer om oss på http://www.ntnu.no/psykologi/studier
I hverdagen observerer vi hele tiden hverandre, reflekterer og kommenterer både vår egen og andres adferd. Vi drives av en sterk interesse for å forstå oss selv og folk rundt oss. Denne sterke interessen er nødvendig for at vi skal fungere normalt. Slik sett så kan alle kan «litt psykologi», fordi vi omgås andre mennesker og dyr - men det å studere psykologi, det er noe helt annet.
Å studere psykologi betyr å gå vekk fra synsing og antakelser, til å studere mennesker og dyr på en vitenskapelig måte. Det betyr at man tester og begrunner antakelser på en systematisk og etterrettelig måte ved hjelp av psykologiske teorier og psykologiske forskningsmetoder.
Faget psykologi har en fot innen både naturvitenskap og samfunnsvitenskap. Hovedområdene i psykologien er biologisk psykologi, kognitiv psykologi, utviklingspsykologi, sosialpsykologi, personlighetspsykologi og klinisk psykologi. Forskere innenfor psykologi forsøker å forklare og forstå hvordan sinnet virker og utvikler teorier basert på vitenskapelige metoder.
Innenfor psykologifaget er det mulig å spesialisere seg innenfor et tema, men før du gjør det er det viktig å opparbeide en god forståelse av alle hovedområdene. Da vil du få en bedre breddeforståelse og bedre evne til å se de større linjene som igjen er viktig for utvikling og fremgang i faget.
Legg til dette kortet på nettstedet ditt;
Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler