facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Iopt - Institutt for Traumearbeid

Iopt - Institutt for Traumearbeid

Info

Vi tilbyr selvutvikling og utdannelser basert på Franz Rupperts teori og metode.

Innkjøring vis a vis Solheimg. 1.
Gratis parkering foran huset.

Historie

Alle påmeldinger må skje til Institutt for Traumearbeid (IT) via nettsiden www.iopt.no, [email protected] eller telefon 91 66 72 11. Påmeldinger kan av sikkerhetsmessige hensyn ikke tas i mot via Facebook sine sider.

Vi tilbyr traumeterapi og utdannelse i Franz Rupperts identitets konstellasjoner - IoPT.


Hva ligger bak et menneskes oppførsel? Enten man jobber innen barnevern, voksenomsorg eller terapi, stilles ofte dette spørsmålet.

Fortvilte ungdommer og voksne kan spørre seg: Hvorfor klarer jeg ikke endre meg? Kanskje har du selv stilt dette spørsmålet, eller stilt det til en du er glad i, ett barn, en livsledsager eller en kollega.

Traumer kan oppstå hvis man havner i en truende situasjon som det er umulig å komme vekk fra eller kjempe mot. Det kan handle om plutselige dødsfall, livstruende kollisjoner, påtvunget seksuell omgang, fysiske overgrep, krigserfaringer eller naturkatastrofer.

Ny forskning gir et godt dokumentert bilde av at mennesker som bærer på vonde livserfaringer som krenkelser, utrygghet og omsorgssvikt har samme symptomer som traumatiserte mennesker.

All smerte og sykdom har rot i negative livserfaringer som vi, uten å være klar over det, beskytter oss mot.

For å kunne leve videre utvikler psyken overlevelsesstrategier som sørger for å undertrykke traumatiske følelser, og gjerne også minnet om hva som skjedde. Psykiske sår kan gi fysiske symptomer som ikke lar seg forklare eller behandle på konvensjonell måte.

Gjennom konstellasjoner som metode kan disse ubevisste følelsene som styrer deler av våre liv bli synliggjort og bearbeidet, slik at livet kan leves mer i harmoni med hvordan vi ønsker å være.

John Bowlby, britisk barnepsykiater og psykoanalytiker, mente at tilknytningen til personen som gir den daglige omsorgen har avgjørende betydning for et barns psykiske utvikling. Fravær av denne personen kan gjøre barnet desperat. Konstellasjons arbeidet viser at en mentalt fraværende omsorgsperson kan føre til forstyrrelser hos barnet, når for eksempel mor er traumatisert og følelsesmessig utilgjengelig. Tilknytningsprosessen kan føre til at en traumatisert omsorgsperson overfører egne psykiske sår til barnet. Som voksen kan barnet møte utfordringer i eget liv som ikke skyldes egne erfaringer, men som henger sammen med livstruende opplevelser hos foreldre eller besteforeldre. Traumene kan være opp til fire/fem generasjoner gamle og ha sterk innflytelse på et menneskes psykiske helse.

Konstellasjons metoden.

Metoden innebærer at klienten forklarer sin biografi og sin intensjon om hva som ønskes å oppnå med terapien i en gruppe. Deretter velger klienten representanter eller stedfortredere for de personer, følelser eller fenomener terapeuten mener kan være underliggende klientens problem. Representantene speiler så følelsene og dynamikken som er virksomme i psyken hos klienten. Samspillet mellom representantene setter terapeuten på sporet av årsaken til lidelsene som klienten har søkt terapi for. Ofte er klientens tema knyttet til traumatiske opplevelser som er undertrykt og glemt eller traumatiske hendelser hos noen i klientens familie. Gjennom konstellasjonene kan klienten komme i kontakt med undertrykte traumefølelser, og gradvis slippe fri fra dem.

Gjennom å bearbeide traumene på denne måten, enten de er selvopplevd eller “nedarvet”, kan det bli mulig å ta styring over eget liv.

Hvis du vil være med på ett av våre seminar, med eller uten konstellasjon, send en mail til: [email protected]


For bedrifter og organisasjoner brukes deler av metoden, kalt "Organisasjonskonstellasjoner/Systemisk Coaching".



"Vi tilbyr kurs, traumeterapi og utdanninger innen Prof. Dr. Franz Rupperts egenutviklede teori og metode – Identitetsorientert Psykotraumeteori og -terapi – IoPT."
Adresse: Schafteløkken 1, Frogner, 0267 Oslo, Norway
Telefonnummer: 916 67 211
By: Oslo
Rute: Schafteløkken 1, Frogner
Postnummer: 0267


åpningstider

Mandag: 10:00 - 18:00
Tirsdag: 10:00 - 18:00
Onsdag: 10:00 - 18:00
Torsdag: 10:00 - 18:00
Fredag: 10:00 - 18:00


relaterte søk: hva er iopt, iopt behandling, iopt stavanger, iopt traumeterapeut, iopt østlandet, traumeterapeut utdannelse, franz ruppert, iopt bodø
Kommenter på dette stedet

Anmeldelser, anvisninger og kontaktinformasjon Iopt - Institutt for Traumearbeid. Schafteløkken 1, Frogner kart bykart, satellitt visning. Iopt - Institutt for Traumearbeid adresse, telefonnummer, utsikt over gaten, postnummer. På denne siden kan du finne selskaper som ligner på Iopt - Institutt for Traumearbeid. På dette nettstedet kan du dele dine kommentarer og erfaringer om Iopt - Institutt for Traumearbeid med andre mennesker.

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler